DOLAR
32,5555
EURO
34,8891
ALTIN
2.431,20
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

KKYDP Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

KKYDP Ekonomik Yatırımlarda Projesi Geçmiş Yatırımcılara

Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

 

Bakanlığımızca 2006 yılından beri yürütülmekte olan KKYDP(Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı) kapsamında 2015 yılı 10.Etap Ekonomik Yatırımlarında projesi kabul edilen yatırımcılara bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Müdürlüğümüz Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya İl Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Abdullah SARAY, şube personeli ile 10. Etap ekonomik yatırımlarda projesi geçen firma yetkilileri katıldı.

İl Müdürümüz YILDIZ toplantıda şunları söyledi;

“Ekonomik yatırımlarda 2006 yılından 2014 yılına kadar İlimizde 16 proje geçti. Senede ortalama 2 proje demek. 9. Etap Ekonomik Yatırımlarda 16 proje geçti ve 12 proje ile sözleşme imzalandı. 10. Etap Ekonomik Yatırımlarda ise 17 projemiz geçerek son iki yılda büyük bir atılımla 33 proje desteklemeye hak kazandı.

Amacımız Bilecik’imize yatırım yapılması ve bunun için de biz elimizden gelen kolaylığı Kanun ve Yönetmelikler çerçevesinde sağlamaya çalışıyoruz.

Milletin parasından%50 hibe desteği gibi büyük bir rakam yatırım yapılmasıiçin veriliyor. Sadece bu rakamı almak için yatırımı yapan olursa 77 milyon insanımızın hakkını kimsenin yemesine izin vermeyiz. Bu paralarda başında tüyü bitmemiş yetimin,sokakta çöpten ekmek yiyenin, şehidimizinyetim ve öksüzbırakılan çocuğununhakkı var. En küçük bir eksiklikte proje destekleme dışı kalır ve kendi masrafını kendi karşılar yatırılan teminatlarınız yanar.

Projeler süresinde ve projede ne yapılması gerekiyorsa o yapılacak. Projenin tamamen aksama durumunda da projeyi iptal ederiz. Program kapsamında proje uygulamalarının en geç01.12.2015 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.

 

Çevre İl Müdürlüğü ve diğer Kurumlardaki işlerinizi hızlandırıp yatırımların biran önce tamamlanması için biz bize düşeni fazlasıyla yapıyoruz siz de size düşeni yapın. Çevreyi rahatsız edecek, kirletecek ve koku salacak durumlarda çok hassas olmalısınız. Kanun ve Yönetmeliklere göre hareket etmeli, yerleşim alanlarının gelişimini ve kendi yatırımlarınızın gelişebileceğini ve hakim rüzgarları da dikkate alarak yer secimi yapmalısınız.

Projelertamamlandığında törenle açılışlarını yapmalıyız ki yapılan güzel şeyler bilinsin. Milletimizin parasının nereye harcandığı,bu paraların ve harcanan emeğin üretime ve istihdama dönüştüğü görülsün.

Hepinizin yatırımları hayırlı olsun. Allah kazasız, belasız yatırımlarınızı bitirip helalinden kazanmanızı nasip etsin” dedi.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünde görevli personel tarafından 10. Etap ekonomik yatırımlarda neler yapılması gerektiğini anlatan bilgilendirme sunumunun ardından toplantı sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.