DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Kızılaykart’tan yararlanan mülteci sayısı 500 bine ulaştı

Kızılaykart’tan yararlanan mülteci sayısı 500 bine ulaştı

Avrupa Birliği tarafından sağlanan fon ile Kızılay ve Dünya Gıda Programı tarafından yürütülen Sosyal Uyum Yardımı Programından yararlanan mülteci sayısı 500 bine ulaştı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Kızılaykart dağıttığımız misafirlerimiz nakit desteğinden çok memnun. 2017 yılında hedefimiz 1 milyon mülteciye ulaşmak” diye konuştu.

Avrupa Birliği tarafından finansmanı sağlanan Sosyal Uyum Yardım Programı’ndan (SUY) yararlanmaya hak kazanan ve kendilerine Kızılaykart verilen, çoğunluğu Suriyeli olan ülkemizdeki mülteci sayısı 500 bine ulaştı. Kızılaykartlar bir banka kartı gibi kasalarda kullanılabileceği gibi ATM’lerden para çekmek için de kullanılabiliyor. Program ihtiyaç içerisindeki ailelerde bulunan fert başına 100 TL sağlıyor. Program için kayıtlar Kasım 2016’da başladı ve 2017’de en az 1 milyon sığınmacıya yardım ulaştırmak amacıyla ülke genelinde devam ediyor.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, mülteci kardeşlerimize Kızılaykartlarla yapılan yardım sayısının her geçen gün arttığını belirterek, Avrupa Birliği’nin yardım paketinin Kızılay üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Kerem Kınık, söz konusu yardımın Türkiye hükümeti tarafından Türk vatandaşları için ayrılan sosyal yardım bütçesinden karşılanmadığının da altını çizdi. Kınık, “Bu yardımın bütçesi Avrupa Birliği tarafından karşılanıyor. Bazı çevrelerin dile getirdiği gibi Türk vatandaşlarına ayrılan sosyal yardım paralarının burada kullanılması söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaşayan mülteciler, Kızılay merkezleri ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı ofislerinden programa başvuru yapabiliyor. En çok ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere, programa kabul edildikleri ve aylık nakit yardımı alacakları konusunda kendilerini bilgilendiren bir SMS gönderiliyor.

Türkiye’de yaşayan ihtiyaç sahibi sığınmacıları; gıda, kira, ilaç ve giysi gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaları için Kızılaykart aracılığıyla destekleyen SUY programı, Avrupa Komisyonu İnsani Yardım ve Sivil Koruma Ofisi (ECHO), Dünya Gıda Programı (WFP), Kızılay ve Türk Hükümeti arasında kurulmuş bir ortaklıktır. WFP, her sene 80 ülkede 80 milyon kadar kişiye yardım sağlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.