DOLAR
32,3869
EURO
35,2153
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Kazak ordusuna ASELSAN tecrübesi

ASELSAN’ın iştiraki Kazakistan ASELSAN Engineering, Kazak ordusunun helikopterleri ve zırhlı araçlarının modernizasyonunda görev almak için anlaşma imzaladı.

ASELSAN’dan yapılan açıklamaya göre, KAE, başkent Astana’daki savunma sanayi fuarı KADEX’te Kazak ordusunun helikopterleri ve zırhlı araçlarının modernizasyonunda görev almak için iki imza attı. KAE, Eurocopter firmasının aynı şehirde faaliyete geçirdiği Eurocopter Kazakistan Engineering (EKE) arasında genişletilmiş bir işbirliği mutabakatı anlaşması imzalandı. Airbus grubunun iştiraki olan EKE ile imzalanan işbirliği anlaşması kapsamında Kazakistan’da yerli üretilen EKE helikopterlerine KAE’de üretilecek aviyonik cihazlar entegre edilecek. Yapılacak çalışmayla helikopterlere farklı görevler için geliştirilen ASELSAN sistemleri entegre edilecek. Üretilecek helikopterler Kazak ordusunun ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilecek.

İşbirliği anlaşmasına KAE üst yöneticisi Tarık Ziya Kaboğlu ve EKE üst yöneticisi Tristan Serretta imza attı. Törene ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, Kazakistan Engineering (KE) Başkanı Bolat Smagulov ve Airbus Helicopters (AHD) temsilcisi Onesime Volkoff da katıldı. Zırhlı araçların üretim ve bakımı alanında faaliyet gösteren Semey Engineering firmasıyla da işbirliği mutabakatı yapan KAE, imzalanan anlaşmayla Kazakistan ordusunun envanterindeki T-72 Ana Muharebe Tankı, BTR, BRDM ve diğer zırhlı araçlarının son teknolojiler kullanılarak modernize edilmesini sağlayacak.

MÜHENDİSLER BİRLİKTE ÇALIŞTI

Fuar kapsamında KAE ve Semey Engineering mühendislerinin modernize ettikleri BRDM zırhlı araç da ziyaretcilere gösterildi. BRDM, asimetrik tehditlere karşı tam donanımlı mobil bir keşif gözetleme aracına dönüştürülerek fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Araç üzerinde ASELSAN ürünü uzun menzilli elektro-optik sistemler, SARP Uzak Komutalı Stabilize Silah Sistemi, ACAR Kara Gözetleme Radarı, termal nişangah ve atış kontrol sisteminin entegre edildiği BTR-70 Zırhlı Personel Taşıyıcı ve haberleşme sistemleri yer aldı.

ASELSAN, geçtiğimiz günlerde Berlin’de düzenlenen ILA Fuarında da Airbus ile bir mutabakat muhtırası imzalamıştı.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.