DOLAR
32,3968
EURO
34,6186
ALTIN
2.392,64
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C

Karasu Hattındaki Arızayı Kim Onaracak?

Su Hattındaki Arızayı Kim Onaracak?

Bilecik’te çeşitli noktalarda susuz kalan vatandaşlar tepkilerini sosyal medya hesaplarından gösteriyor.

Karaköy mevkiinde, Karasu’dan gelen içme ve kullanma suyu hattında meydana gelen arıza Pazartesi gününden bu yana devam ediyor.

Bilecik Belediyesi, Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği sorumluluğunda yer alan hatta oluşan patlak sebebiyle Karaköy mevkiinde bir arıza meydana geldiğini, ilgili arızanın bulunduğu içme suyu hattının belediye yetki alanı dışında olmasına rağmen tüm ekiplerin hassasiyetle onarım çalışmalarına destek vermek için yoğun çaba sarf ettiğini duyurmuştu.

Daha sonra yapılan ilk onarımın ardından tekrar arıza meydana geldiği ve hemen onarım çalışması yapıldığı, ardından bir arıza daha yaşandığı tekrar onarımın yapıldığı ve bir sonraki günün akşamına kadar su depolarının dolacağı yönündeki açıklamanın ardından bugün evlerine suların gelmesini bekleyen vatandaşlar Bilecik Belediyesinden yapılan açıklama ile yine hüsrana uğradı.

Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği Başkanı Hüseyin Ocak ve yönetimini göreve davet etti

Bilecik Belediyesi hatta meydana gelen arıza ile ilgili olarak sorumluluğun Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği’nde olduğunu ve belediye olarak sorumluluk dışında olmasına rağmen tüm ekiplerin onarım çalışmalarına destek verdiğini belirtirken, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği Başkanı Hüseyin Ocak ve yönetimini göreve ve halkımızı bu konuda bilgilendirmeye davet etti.

Bilecik Belediyesinin açıklamasına ilk tepki AK Parti Belediye Meclis Üyesi Çetin Kaya’dan gelirken, vatandaşlar da sosyal medya hesapları üzerinden hava sıcaklıklarının en yüksek seviyelerde seyrettiği şu günlerde ihtiyaçlarını giderecek su bulamadıkları için su kesintisine olan tepkilerini göstermeye devam ediyor.

Su arızasını kim onaracak?

Bilecik’te vatandaşlar tekrar eden su hattındaki arızayı kimin onaracağını merak ediyor.

Bu gibi bir sorunda çözüm üretecek kişilerin birbirine topu atmasının doğru bir yaklaşım olmadığını düşünen vatandaşlar, başta mülki idare amirleri olmak üzere, yetkililerin, belediyelerin ve yöneticiler dahil böylesi bir sorunda, sorunun en kısa sürede çözülmesi için el ele vermesi ve arızanın bir önce giderilmesi için gerekenin işinin ehli kişiler tarafından titizlikle yapılması konusunda hemfikir.

Çünkü vatandaşlar hatta meydana gelen arızanın en kısa sürede giderilmesine bakıyor, kimin onardığına değil.

Tek içme ve kullanma suyu kaynağımız Karasu mu?

Karasu hattında meydana gelen arıza 4 gündür Bilecik’i çeşitli noktalarda susuz bırakıyorsa tek kaynağımız ‘Karasu’ cevabını vermek doğru olacaktır.

Karasu hattında meydana gelen arıza akıllarda bazı soru işaretleri de oluşturdu. Tek içme ve kullanma suyu kaynağımız Karasu ise, olası bir sorunda veya bir kuraklık olması durumunda alternatif su kaynağımız bulunuyor mu?

BM verilerine göre günümüzde 40 ülkede iki milyardan fazla insan su kıtlığı ile karşı karşıya bulunduğu, 1,1 milyar insan yeterli içme suyuna ulaşamadığı, 2,4 milyar insan atık su hizmetinden faydalanamadığı biliniyor. Bu durumun sonucu olarak, hastalıklar artıyor, gıda güvenliği tehlikeye giriyor, ülke ve bölgelerarası paylaşım sorunları ortaya çıkıyor. Konu ile ilgili çalışmalarda, iyimser tahminle 2050 yılında her dört kişiden birisinin yeterli içme suyuna ulaşamayacağı öngörülüyor.

Artan nüfus, endüstrileşme, küreselleşme ve şehirleşme ile tetiklenen küresel su krizine karşı Bilecik’te ne gibi tedbirler alınıyor?

Yerel su kaynakları arama çalışmaları yapılıyor mu?

Alternatif su depoları yapılıyor mu?

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.