DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Karaahmet, Tepki Gösterdi Ama İstifa Etmedi

Bilecik Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) parti üyelerinin katılımıyla yapılan yoklamada 359 oy alarak CHP İl Genel Meclisi Üyesi 2. Sıra Adayı olan Janrat Karaahmet, genel merkezlerin karşı olmasına rağmen İYİ Parti ile yapılan ittifak anlaşmasına son anda ısrarla sokulan il genel meclisi ittifakı ile sırasının iyi partiye verildiğini basından duyduğunu belirterek, konuya ilişkin Bilecik Belediye Çay Bahçesinde bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında konuşan Karaahmet, CHP’den il genel meclisi üyeliğine aday adayı olduğunu ve 500 küsür üyenin katılımı ile yapılan eğilim yoklamasında 6 aday adayı arasından 359 oy ile sıralamaya girdiğini hatırlatarak, ”İYİ Parti ittifakından bahsediliyordu, fakat bir türlü gerçekleşmiyordu. İnsanlar gündemden uzaklaşmaya başlayınca bir gecede ittifak tamamlandı ve bir günde açıklandı.”dedi.

Seçim ittifaklarının Türkiye’nin her yerinde yapıldığını ama kendisinin yaptığı araştırmalarda ve Genel Merkezler düzeyinde yaptığı görüşmelerde İl Genel Meclislerinde kesin ittifak olmayacağının söylendiğini kaydeden Karaahmet, Bilecik hariç Türkiye genelinde böyle olduğunun altını çizdi.

İl Genel Meclislerinde niçin ittifak olmamalı?

İl Genel Meclislerinin partilerin kendi oylarından olduğunu ve partilerin bir sonraki seçime o oylara göre hazırlandığını ifade eden Karaahmet, seçime giren partinin üyelerinin oy pusulasında kendi bayrağını, amblemini görmek istediğini ve onurla o ambleme mührünü bastığını söyledi.

Karaahmet konuşmasına şöyle devam etti:

Yapılmak istenen Karaahmet soyadının o listeden ötelenmesi ve dolayısıyla Janrat Karaahmet’ in meclise girip çıkarlarından yana çalışmasının engellenmesidir.

İYİ Parti yöneticileriyle yaptığım görüşmelerde bizzat bunu vurgulamışlardı bana, ne olduysa oldu 1 günde her şey değişti, yapılmak istenen Karaahmet soyadının o listeden ötelenmesiydi ve dolayısıyla Janrat Karaahmet’in meclise girip halkın çıkarlarından yana çalışmasının engellenmesiydi çünkü, Janrat Karaahmet gördüğü her haksızlığa karşı çıkar ve bunu kamuoyu ile paylaşırdı. Örneğin, hepimizin malı olan İl Özel İdare binasının TÜRGEV Vakfı’na aylık 50 TL’ ye kiraya verilmesine sessiz kalanlara inat ben orda çıkar sizin hakkınızı savunurdum. Bizler üyelerin tercihi ile seçilmiş adaylardık, bizler de çağırıp gelişen olaylar hakkında bilgi verilebilirdi.

Biz yaptık oldu mantığıyla yapılması etik midir?

Sıralamanın 2. sırasının İYİ Parti’ye verildiğini ve sıralamanın kaydırıldığını cuma günü basından öğrendim. Aynı gün bir basın mensubun  il başkanına ‘Eğilim yoklaması yapıldı geçerliliği yok mu ? ‘ diye sormuş sayın il başkanı ise hiç bir geçerliliğinin olmadığını söylemiş.  O zaman siz yönetim olarak 500 küsür üyeyi neden toplayıp seçim yaptınız ? Bu seçimin amacı üyenin gazını alıp onlara hoş mu görünmekti? Sıralama istediğiniz gibi çıkmayınca mı geçersiz oldu bu oylama?

Nokta kadar çıkar için virgül gibi eğilmemiş, kimsenin önünde el pençe divan durmadım

Geçmişe baktığımda kimlerin nasıl aday olduğunu çok iyi bilirim. Taban ve parti yöneticileri, üyeler ön seçim isterken ön seçimden kaçanların ve merkez yoklamasıyla gelenlerin bir önceki seçimde merkezde birinci olan partimizi ilk yerel seçimde nasıl dibe vurduklarını çok iyi biliyorum. Ben katıldığım seçim sürecinde hiçbir güçten icazet almadım. Ben aday olmaya birilerine danışarak değil parti üyelerime, halkıma danışarak karar veririm. Bu yola çıkarken önce sevgili muhtarlarımıza, üyelerimize ve Bileciklilere danıştım. Onların destekleri ile başvuru yaptım. Yaşamım boyunca yaptığım hiçbir şeyden, yazdığım hiç bir yazıdan, hiç bir paylaşımdan pişmanlık duymadım.

Ben bu göreve talip olurken, ne parasında, ne pulunda, ne forsunda, ne gezilerinde gözüm vardı . Ben bunların hepsini aşmış kendi halinde bir insanım. Ama oturup dersime çalıştım köylüye ve köylere nasıl destek olacağımı, nasıl onların üretime katkıda bulunmasını sağlayacağımın projelerini yapmıştım ki bu projelerimin bir iki tanesini bir kaç muhtarımızla anlattım. Onlar da bu projelere çok şaşırdı.

Gelelim günlerdir beklenen sorunun cevabına

Hiçbir koltuk, makam, maddiyat ve güç beni satın alamaz. Buna en basit örnek iktidarda SHP varken ve o partinin üyesi iken, bizden istifa edip bugün yönetimlerde bulunan ve aday olan birçok kişinin engellemesine rağmen ne mutlu ki CHP’yi kuran ekipten birisiyim.

Tarih bunların hepsini yazacaktır.

Bana inanan, güvenen, eğilim yoklamasına katılan 359 üyenin ve katılamayan ama gönlünün benden yana olduğunu bildiğim parti üyelerimin ve Bilecik halkının benden beklendiğini yapacağım. Bu benim partime ve onlara olan vicdan ve gönül borcumdur. Tarih bunların hepsini yazacaktır. Eğer ki bundan sonra bir daha sıralamayla oynanmazsa şu an da bulunduğum 3. sıra adaylığından beklenen gibi istifa etmeyip, partimin neferi olarak çalışacağım.

https://www.facebook.com/janrat.karaahmet/videos/10156841004782432/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.