DOLAR
32,4504
EURO
34,5028
ALTIN
2.476,44
BIST
9.621,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
26°C
Bilecik
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

”KAMPÜSTE HAYAT VAR” PROJESİYLE HAYAT, HERKESE GÜZEL OLDU

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığınca yürütülen ”Kampüste Hayat Var” projesi ile hayat herkese güzel oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen projede yer alan özel gereksinimli öğrenci ve çocuklar ile gönüllü üniversite öğrencileri, Türk Halk Müziği konseri verdi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversite Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Özel Sevgi Çiçeği Okulu Müdürü Veli Arısoy, üniversite çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özel gereksinimli çocukların toplumla bütünleştirerek yeteneklerinin farkına varması, kendilerini ifade etmesi ve kişisel becerilerini geliştirerek hayata aktif katılımlarının sağlanmasını amacıyla hazırlanan projede yer alan Bilecik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde hizmet alan 42 özel gereksinimli çocuk ve 60 gönüllü üniversite öğrencisinden oluşan Türk Halk Müziği korosu, koro şefi Tuncay Dağlı, yönetiminde farklı yörelerden türküler seslendirdi.

Projede yer alan farklı ülkelerden gelen ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler ile özel gereksinimli çocukların seslendirdiği türküler, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, konser sonunda yaptığı konuşmada, çocukların, gençlerin ve sanatçıların iç içe hayatın tadını alarak aileleriyle birlikte güzel bir gece yaşattıklarını belirterek, projede yer alanların kendilerini en güzel şekilde ifade ettiklerini ve farkındalık oluşturduklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan ise yüreğinde insan sevgisi olan herkesin, birbirlerine emanet olarak algıladığını ve hayatı birlikte paylaşarak mutlu olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Üniversitelerin vazifesinin toplumla iç içe olması, toplumu değiştirip, dönüştürmek ve kendisiyle birlikte geliştirmek olduğunun altını çizen Özcan, şunları söyledi.

“Mutluluk modern çağın acımasız rekabetin bize dayattığı gibi bizim gönlümüzün her isteğinin olması değil, hayatı paylaştığımız insanların dostları, yavrularımızın gözlerindeki tebessümde yatar. Eğer hayatı paylaştığımız insanlar mutlu olmazlarsa biz ne kadar diretirsek diretelim, hiçbir şekilde kendi mutluluğumuzu yakalayamayız. Çocuklarımıza imkan verildiği zaman kısa sürede neleri başarabileceklerini görmek ve aileleri ile toplumla paylaşma fırsatı buluyorlar.” dedi.

Birbirinden güzel görüntülerin olduğu etkinlikte, Vali Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Rektör Özcan ile davetliler özel gereksinimli çocuklarla birlikte türküler eşliğinde oynadı.

DSC_4358 DSC_4375 DSC_4385 DSC_4397 DSC_4416 DSC_4418

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.