DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

“KahVeli Bilinçlendirme Eğitimleri”

“KahVeli Bilinçlendirme Eğitimleri”

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “KahVeli Bilinçlendirme Eğitimleri”mizin üçüncüsü 30 Ocak 2018 Salı günü akşamı Bozüyük Yenidoğan Mahallesi, Bayrak Kahvehanesinde yapıldı. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, İlçe Şube Müdüri Zekai Çobandere ve Özkan Gümüş, Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği (BİLGEDER) Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, okul müdürleri ve Mahalle Muhtarı Kahri İnci katıldı.

         KahVeli Bilinçlendirme Eğitimleri ile velilere ulaşılarak onları, bağımlılık, internetin yanlış kullanımı, zararlı alışkanlıklar ve kaliteli zaman geçirme gibi konularda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amaçlanıyor. Yine İl Müdürlüğünce düzenlenen Güvenli İnternet Bilinçli Kullanım Çalıştayı sonrasında elde edilen verilere göre rehber öğretmenlerimiz tarafından velilerimize eğitimler veriliyor.

       İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eğitim öncesi yaptığı konuşmada eğitimde öğrenci, veli ve eğitim neferlerinden oluşan üçlü sacayağının çok önemli olduğunu, başarıyı yakalamak için bu üç unsurun diyalog halinde ve koordineli olmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Bu üç ayaktan velilere ulaşmak, “Gönül ne çay ister ne çayhane; gönül dost ister, çay bahane.” sözü gereği hem velilerimizi bilgilendirmek hem de onların görüş ve önerilerini dinlemek maksadıyla bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Fazilet Durmuş, “Bu akşamki eğitim etkinliğimizle bir öğrencimizi dahi kurtarabilirsek bu bizim kazancımız olacaktır. ‘Eğitimde feda edilecek tek fert yoktur.’ ilkesiyle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Derdimiz çocuklarımızı kazanabilmek, onların yüreğinde yer edinebilmektir. İnsanların yüreğinde yer edinebilirseniz, onlara söylediğiniz söz de hüküm de etkisini kaybetmeyecektir.” dedi.

      Öğrencilerimiz için en iyi olan şey neyse bunu velilerimizle birlikte başaracaklarını, bu etkinliğin Bilecik’ten başlayıp halka halka büyüyeceğine inandığını dile getirdi.  “Çocuklarımıza ilgi gösterip onlarla birlikte kaliteli zaman geçirelim ve onlara daha iyi bir gelecek sunalım.” diyerek sözlerini tamamladı.

      Ardından Bozüyük Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Hüsnü Anıl Tekin tarafından velilere bağımlılık, madde kullanımı, bilinçli ve güvenli internet kullanımı konularında sunum yapıldı. Etkinlik, Katılımcı Anketinin doldurulması, velilerin sorduğu soruların cevaplanması, görüş ve önerilerin dile getirilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.