DOLAR
32,5658
EURO
34,9692
ALTIN
2.418,00
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Kadir Topbaş Ban Ki-mun ile görüştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’daki otobüs alım ihalesi davasına ilişkin, “İstanbullular bize güvenmeseydi, bu anlamda bir güvensizlik duygusu olsaydı zaten seçmezlerdi. Yüzde 48 gibi bir oyla tekrar getirmezlerdi. Birileri buradan siyasi malzeme üretmeye çalışıyor” dedi.

Başkan Topbaş, BM Ekonomik ve Sosyal Konsey (ECOSOC) toplantısı için bulunduğu New York’ta, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Topbaş, Genel Sekreter Ban ile sürdürülebilir kalkınma için yerel yönetimlerin önemini değerlendirdiklerini belirterek, Ban’ın bu konularda kendilerine çok destek olduğunu söyledi.

Genel Sekreter’in eylül ayında BM’de düzenlenecek iklim değişikliği konferansına kendisini davet ettiğini kaydeden Topbaş, bu toplantıya katılacağını belirtti.

GEZİ PARKI OLAYLARININ YILDÖNÜMÜ

Topbaş, gazetecilerin, Gezi Parkı olaylarının birinci yılı dolayısıyla yönelttiği sorular üzerine de, insanların tepki göstermesinin ve kendilerini ifade etmelerinin demokratik bir davranış olduğunu söyledi.

Bunların samimi olmasının önemli olduğunu vurgulayan Topbaş, bu olaylarda yeşil ve ağaç hassasiyetinin ötesinde hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan birtakım yönlendirmeler olduğunun görüldüğünü ifade etti.

Yapılan kamuoyu yoklamalarında da bunun görüldüğünü anlatan Topbaş, “Bu, bir sivil inisiyatifin siyasallaşması anlamını taşımaktadır” dedi.

Protestoların halkın huzurunu tehdit boyutuna vardığını kaydeden Topbaş, “Bu kabul edilemez. İnsanlar tabii ki yönetimlere taleplerini bir şekilde ifade edeceklerdir. Ama bu, kamu düzenini bozmamak kaydıyla, diğerlerini tedirgin etmeyecek anlamda olduğu takdirde saygı duyulacak halde olabilir” diye konuştu.

Topbaş, Topçu Kışlası projesiyle ilgili soru üzerine de konuya ilişkin davaların ve yargı süreçlerinin devam ettiğini belirterek, “Bunlar için tabii ki halkın vereceği kararları ve gelecek süreçleri daha sonra değerlendirmek lazım” dedi.

Topbaş, konuya ilişkin yasal süreçlerin devam ettiğini ve sonuçların ne çıkacağını bilmediklerini vurguladı.

“OTOBÜS ALIM İHALESİ”

“Otobüs alım ihalesi”yle ilgili davaya katılmamasına ilişkin soruları da yanıtlayan Topbaş, İstanbul’da 10 yıl görev yaptığını ve vatandaşların güven duygusu sayesinde bir beş yıl daha görevlendirildiğini söyledi.

Bu davaların İstanbulluların gözü önünde cereyan ettiğini bildiren Topbaş, “İstanbullular bize güvenmeseydi, bu anlamda bir güvensizlik duygusu olsaydı zaten seçmezlerdi. Yüzde 48 gibi bir oyla tekrar getirmezlerdi. Birileri buradan siyasi malzeme üretmeye çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bunun bir yasal sonucu olursa onların kabul edileceğini ifade eden Topbaş, muhalefetin bunu gündemde tutmaya çalıştığını belirtti.

“Yıllar önce bu yönetimde bulunanlar bu kaynakları niçin tedarik etmiyorlardı, bu paralar nereye gidiyordu, niçin bu kentin ihtiyaçları için kullanılmıyordu” diye soran Topbaş, bugün yapılan hizmetlerin daha önce niye yapılmadığını ve eskiden bu kaynakların nereye kullanıldığının sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Kendilerinin hizmet ürettiklerini anlatan Topbaş, “Tabi, hiçbir iş yapmazsanız hiçbir sorguya da muhatap olmazsınız. Birçok iş yaptığımız için de birileri kalkıp sorular sormaya çalışıyor” yorumunda bulundu.

“TEVEKKÜL ANLAYIŞINI MİLLET OLARAK YANLIŞ DEĞERLENDİRİYORUZ”

Topbaş, İstanbul’da iş kazalarının önlenmesi ve işçi güvenliğine ilişkin alınan tedbirlere ilişkin soruya karşılık, inşaatlarda ruhsat ve denetleme görevinin ilçe belediyelerinde olduğunu söyledi.

İş kazalarının önlenmesi için gerekli önlemlerin alınmasının zorunluluk olduğunu ifade eden Topbaş, bunların olmaması için daha hassas davranılması gerektiğini söyledi. Topbaş, “Bir yapıyı ihmal etseniz birkaç yıl sonra yenisini yapabilirsiniz ama bir insan gittiği zaman geri getirebilmeniz mümkün değil. Bir ailenin hayatını yok ediyorsunuz” diye konuştu.

İhmallerin önlenmesi gerektiğini de dile getiren Topbaş, “Birazcık maalesef tevekkül anlayışını millet olarak yanlış değerlendiriyoruz. Her türlü tedbiri aldıktan sonra tevekkül yapılır. Tedbirler alınmıyor, biraz da farklı duygularla biraz hassasiyetlerimiz geç geliyor” dedi.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.