DOLAR
32,5649
EURO
34,7693
ALTIN
2.489,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEYE ODAKLANDI

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEYE ODAKLANDI

TÜRKİYE’DEKİ KADINLARIN %36’SI EN AZ BİR KERE EŞİNDEN ŞİDDET GÖRÜYOR

Kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddet günümüzün en yaygın ve yıkıcı insan hakları ihlallerinden biri olmaya devam ediyor. Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mary Lou O’Neil, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bu soruna dikkat çekmek için bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kadına yönelik şiddet, şiddet türlerinin en uç biçimlerinden bir tanesi olarak tanımlanabilir. Birleşmiş Milletlerin gerçekleştirmiş olduğu ankete göre, 15-49 yaş aralığındaki kadınların yüzde 19’u, katıldıkları anketten önceki 12 ay süresince eşleri tarafından fiziksel ve/veya cinsel tacize uğradıklarını belirtmişlerdir. Türkiye’de kadınların yüzde 36’sı da hayatları boyunca en az bir kere eşleri tarafından şiddete maruz bırakıldıklarını belirtmişlerdir. Bu soruna dikkat çekebilmek adına, Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak 24 Kasım günü boyunca gerçekleştirilecek çeşitli etkinlikler planladık. Etkinliklerin temel amacı farkındalık yaratmak ve toplumsal değişim için insanları harekete geçirmek. 2017 yılında gerçekleştireceğimiz etkinlikler yalnızca fiziksel şiddete değil; psikolojik, ekonomik ve sözel şiddet gibi farklı şiddet türlerine de odaklanacak” açıklamasında bulundu.

Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında, bu özel günle ilgili bilgi broşürleri dağıtıldı. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunu kapsayan bir film ve bir belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Katılımcılar “Kendini Savunma Atölyesi”nde Av. Murat Yılmaz’dan bilgi alarak, Spor Eğitmeni Kadir Dalgıç’tan spor salonunda temel savunma tekniklerini öğrendiler.

Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi’nin kadına yönelik şiddetle mücadele etkinlikleri yıl boyunca devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.