DOLAR
32,5807
EURO
34,6753
ALTIN
2.521,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

KADINLARDAN ‘’KIŞ EĞLENCESİ’’

BİLECİK BELEDİYESİ YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİNDE KADINLARDAN ‘’KIŞ EĞLENCESİ’’

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Yaşayan Şehir Müzesinde bu kez kadınlar tarafından ‘Kış Eğlencesi’ düzenlendi.
Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde gerçekleştirilen etkinliğe; Milletvekili Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can’ın eşi Nesrin Can, köy ve şehir merkezinde ikamet eden kadınlar katıldı.

Kadınlar tarafından manilerin atıştığı etkinlikte, ilimiz yöresel lezzetlerinden ikramlar konuklarla paylaşıldı.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlik hakkında bilgi veren Yaşayan Şehir Müzesi Görevlisi Yurdanur Kırlı, Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde şu ana kadar 30’u aşkın gelenek ve göreneğimizin uygulamalı olarak yaşatıldığını vurguladı.
Yaşayan Şehir Müzesi olması dolayısıyla geleneklerin müzede yaşatılmasını düşündüklerini sözlerine ekleyen Kırlı, şunları söyledi:
‘’Ecdat diyarı Bilecik’imizde kadınlar olarak bir araya geldik. Biliyorsunuz müzemiz adında da olduğu gibi Yaşayan Şehir Müzesi. Dolayısıyla bizler de şu ana kadar gerek zanaat olsun, gerek yöresel lezzetlerin yapılması olsun gerek, nişan ve kına gecesi olmak üzere birçok etkinlik yaptık. Bugün de kadınlar olarak bir araya geldik ve kış eğlencesi düzenledik. Yaşlı teyzelerimiz ve annelerimize sorduğumuzda onlar gençliklerinde köy konaklarında veya evlerde bir araya gelerek, uzun kış gecelerini bu şekilde geçirirlermiş. Bizler de böyle güzel bir geleneği tekrar yaşamak, hatırlamak ve hatırlatmak için bir araya geldik ve etkinliğimiz çok güzel oldu’’ ifadelerini kullandı.

Etkinlikte; Milletvekili Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can’ın eşi Nesrin Can ve kadınlar tarafından maniler söylendi, bulgur dövüldü ve ikramlar yapıldı.

Etkinliğe katılan kadınlar da düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti belirterek, Milletvekilimiz Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.