DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

İYİ Parti 6’lı Masadan Ayrıldı

İYİ Parti 6’lı Masadan Ayrıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti’nin 6’lı masadan dolayısı ile Millet İttifakından ayrıldığını açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, düzenlediği basın açıklamasında, geçen yıl 5 siyasi parti ile tüm farklılıklara rağmen Türkiye için ortak dertler ve çözüm önerilere dair; güçlendirilmiş parlamenter sistem, anayasa değişikliği teklifi ve ortak politikalar metni gibi bir çok önemli konuda mutabakat sağladıklarını ve dün gerçekleşen toplantıda nihayet ortak Cumhurbaşkanı Adayının kim olacağını tartıştıklarını anlatarak, bu doğrultuda 5 siyasi partinin tek bir ismi dile getirdiğini ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yönünde görüşlerini beyan ettiklerini söyledi.

Akşener, Adaylık Konusunda Görüşlerini Beyan Ettiklerini Fakat Masadaki Paydaşlar Tarafından Kesin Bir Biçimde Reddedildiğini Söyledi

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İYİ Parti olarak 3 yılı aşkın bir süredir sokaklarda, dükkanlarda ve meydanlarda sıklıkla duydukları, milletimizin yoğun bir teveccüh gösterdiğine hemen her yerde şahit oldukları ve yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında da uzun süredir Sayın Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz iki ismin adaylığı konusunda görüşlerini beyan ettiklerini dile getirerek, Bu iki ismin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu söyledi.

Akşener ayrıca, bunun yanında aday belirleme sürecinin sağlıklı yönetilmesi için her bir siyasi partinin ayrı ayrı belirleyeceği araştırma şirketlerinin yapacakları çalışmalar ışığında, ortak Cumhurbaşkanı Adayının veriye dayalı, rasyonel ve objektif bir usul ile belirlenmesini de önerdiklerini ancak maalesef bu görüş ve önerilerin masadaki paydaşlar tarafından kesin bir biçimde reddedildiğini anlattı.

Akşener: Milletimizin Kazanma Ümidini Yok Etmeyeceğiz!

Şahsi hırsların Türkiye’ye tercih edildiğinin altını çizen Akşener,” Kişisel ajandalar uğruna mübah sayılan kuyruklu yalanlar, milletin kazandığı bir büyük hakikate tercih edilmiştir. Anlamış olduk ki yenilgi yenilgi büyüyen küçük hesaplar 85 milyonun kazandığı kutlu bir zafere tercih edilmiştir.  İYİ Partiyi biz bunun için kurmadık. Kurulduğumuz günden bu yana ”Önce ben, Önce İYİ Parti” demedik. ”Önce Millet, Önce Memleket” demekten asla vazgeçmedik. Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz son noktada dün itibariyle 6’lı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Milletimizin ortak iyiliği için iyi niyetle oturduğumuz bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak bir akıl platformu olmaktan çıkmış, tüm alternatiflerin kara listeye alındığı tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür. Geçtiğimiz 1 yıllık süreçte ülkemizde demokrasinin yeniden inşası için çok önemli imzalar attık. Dolayısıyla biz imzamızın ve milletimize verdiğimiz her sözün arkasındayız. 85 milyonun geleceğini kişilerin tahakkümüne teslim edip tehlikeye atmayacağız. Cumhuriyetimizin yeni asrını göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Milletimizin kazanma ümidini yok etmeyeceğiz. Türk Devletinin varlığını, Türk Milletinin iradesini bir kişinin iki dudağı arasına bırakmayacağız. İlk gün olduğu gibi bugün de ben değil biz diyeceğiz. Milletimizin sesini tüm Türkiye’ye duyuracağız.” dedi.

Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na Seslendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulunarak,  ”Ne mutlu size ki milletimiz sizleri sevdi ve bağrına bastı. Bugün de çok kritik bir kırılmanın eşiğinde sizi göreve çağırıyor. Bu vazife milletin sesini duyma vazifesidir. Bu vazife millet iradesini yeniden hakim kılma vazifesidir. Bu vazife milletin hakkını millete teslim etme vazifesidir. Bu vazife Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk’ümüzün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma vazifesidir. Hiç şüphemiz yok ki bu vazife reddedilemez bir vazifedir, görmezden gelinemez bir vazifedir. Çünkü bu çağrının sahibi millettir. Çünkü bu sözün sahibi millettir. Çünkü bu karar milletindir. Bizlere düşen bir seçim yapmaktır. Ya ışıl ışıl bir güneşin altında dimdik duracağız. Ya da uzayan gölgelerde kaybolacağız. Ya şanlı bir mücadelede milyonlarla yürüyeceğiz. Ya da trajik bir hikayede figüranlık yapacağız. Ey zümre! Ya tarih  yazacağız. Ya da tarih olacağız. İnanıyorum ki hep birlikte tarih yazacağız.” ifadelerinde bulundu.

Akşener konuşmasının ardından ” Milletin gururu Meral Akşener” sloganlarıyla toplantı salonundan ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.