DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

İSTANBUL’DAKİ STK TEMSİLCİLERİNDEN BİLECİK ZİYARETİ

İSTANBUL’DAKİ STK TEMSİLCİLERİNDEN BİLECİK ZİYARETİ

İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Oktay Tepe’nin daveti üzerine bir araya gelen İstanbul’daki sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve dernek üyelerinden oluşan heyet, Tarih ve Kültür Şehri Bilecik’i ziyaret etti.

Kuruluş ve Kurtuluş Şehri Bilecik, gerek Şeyh Edebali Türbesi gerek Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi olmak üzere birçok tarihi yerleri ziyaret etmek için yurt içinden hergün yüzlerce misafiri ağırlamaya devam ediyor.

Hergün 7’den 70’e, yüzlerce konuğun ziyaret ettiği Bilecik’e son dönemlerde yerli turist akını olurken, yurdumuzun birçok bölgesinden sivil toplum kuruluşu ve temsilcileri de Ata Diyarı Bilecik’i ziyaret ediyor.

Yurdumuzun birçok il ve ilçesini temsil eden dernek yönetici ve üyelerinin olduğu heyet, Bilecik ziyaretine Osmaneli ilçemizden başlayarak, Osmaneli Evleri, Aya Yorgi Kilisesi ve Seyir Tepe’yi ziyaret ettikten sonra İnhisar Kaymakamlığı’nın organizasyonuyla gerçekleştirilen Abdullah Mihalgazi Şenlikleri’ne katıldı.

Buradaki programın ardından Bilecik’e gelen heyet, önce Şeyh Edebali Türbesini ziyaret ederek, dua etti.

Daha sonra Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni ziyaret eden heyet, Gösteri Salonu’nda 9 dakikalık özet şeklinde hazırlanan 3 boyutlu Bilecik’in Fethi belgeselini izledi.

Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce’nin rehberlik ettiği heyet, Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Tarih Şeridinin büyük bir çalışma olduğunu belirterek, tarih şeridinin şehre kazandırılmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”YURDUMUZUN ÇEŞİTLİ İL VE İLÇELERİNİ TEMSİL EDEN STK YÖNETİCİLERİNİ ECDAD DİYARI BİLECİK’TE AĞIRLAMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

Heyet, daha sonra programları kapsamında  Bilecik Belediyesi Kent Ormanında, Belediye Başkanı Selim Yağcı ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, buluşmada yaptığı konuşmada, İstanbul’da faaliyet gösteren birçok il ve ilçenin dernek temsilcilerini Bilecik’te ağırlamış olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bilecik’i; Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Beşiği, Şeyh Edebali Diyarı, Osmanlı toprağı, Ertuğrulgazi sancağı olarak ifade ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerek belediye çalışmaları ve yeni projeleri gerek Bilecik hakkında heyete bilgi verdi.

Yurdumuzun birçok il ve ilçesini temsil eden yöneticilerin katıldığı Bilecik gezisinin önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilin başta tarihi ve kültürel değerleri olmak üzere sahip olduğu doğal güzellikleri, ekonomik değerleri ve sosyal yaşantısının tanınması noktasında önemli işlevler taşıdığını vurguladı.

İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Oktay Tepe ise dernek üyeleri ve STK temsilcileri adına yaptığı konuşmada, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’te olmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, misafirperverliğinden dolayı Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Buluşmada, söz alan dernek ve STK temsilcileri de Bilecik’te oldukları için büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, şehrin son zamandaki gelişim ve değişimine dair fikirlerini beyan ettiler.

Derneklerin faaliyetleri hakkında görüş alışverişlerinin yapıldığı buluşma, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve heyetin toplu şekilde şekilde fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

 

İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen Bilecik ziyaretinde; İstanbul’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden; ÇORFED (Çorum) Federasyon Başkanı Cemil Yaşkabak, TÜSİDEF (Sinop) Başkanı, İsmail Büyükkayıkçı, Tunceliler Dernek Başkanı Mehmet Ali Kılınç, Kartal Sinoplular Dernek Başkanı Cihat Uygun, İstanbul Ayfonkale Dernek Başkan Yardımcısı Levent Işık, Pendik-Tuzla Gümüşhaneliler Dernek Başkan Yardımcısı Gökhan Aygün, Trabzon ve Çaykaralılar Dernek Başkanı Yücel Var, Trabzon Holo Köyleri Dernek Başkanı Hasan Çömlek, Kartal AK Parti Belediye Meclis Üyesi Halil Koyun, Kartal Kamu Kurumları Hizmetleri Dernek Başkan Yardımcısı Yücel Derse, İstanbul Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kenan Çakal, Trabzon ve Çaykaralılar Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Yıldız ve Fatih Kaya, Kartal Yalı Mahallesi Muhtarı İsa Durmuş, Trabzon Cumhuriyet Halk Parti Adayı İlker Bakioğlu, Esder (Eskişehir) Başkanı Mehmet Çetinkaya, Altınordu Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Erkubilay, Erzincan Ilıç Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Haydar Singü, Son Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Topal ve Trabzon ve Çaykara Dernek Sekreteri Ömer Serdal katıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.