DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünden…

İSTANBUL KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİLECİK’E ZİYARET

İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü üyelerinden oluşan heyet, Bilecik ve ilçelerine gezi düzenledi.

Kültür gezisi kapsamında Bilecik’e giden heyet, incelmeleri kapsamına ilimiz ve ilçeleri, beldeleri ve köylerindeki tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı buldu.

Bir günlük gezi kapsamında ilimizde bulunan heyet arasında; İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Barış Harmankaya, Akademisyen Sanat Tarihçi Çiçek Harmankaya, Kurul Üyesi Mimar Erol Kuzubaşıoğlu, Kurul Üyesi Şehir Plancısı Yusuf Soyuer, Kurul Üyesi Mimar Cemallettin Satoğlu, eşi Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Üyesi Mimar Hatice Satoğlu, Kurul üyesi Avukat Mustafa Yağcı yer aldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilimizde temaslarda bulunan heyete eşlik ederek, tarih ve kültür şehri Bilecik’imiz hakkında bilgiler verdi.

Gezi programlarına Vezirhan beldemizdeki kahvaltı ile başlayan heyet daha sonra sonra Söğüt ilçemizde; Ertuğrulgazi Türbesi, Çelebi Mehmet Cami, Kaymakam Çeşmesi, Kuyulu Mescit başta olmak üzere tarihi yerlerde incelemelerde bulundu. Daha sonra Bilecik’e gelen heyeti ağırlayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuklarına ilimiz ve belediye çalışmaları hakkında bilgi vererek, çeşitli hediyeler taktim etti.

Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Umut Özdemir’in rehberlik ederek şehrimizin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgiler verdiği heyet, gezileri kapsamında Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni gezdikten sonra Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesini ziyaret etti.

Bilecik ile belde ve ilçelerindeki güzellik ve özelliklere olan hayranlıklarını ifade eden heyet, şehre kazandırdığı eserler ve çalışmalar dolayısıyla Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.