DOLAR
32,4818
EURO
35,1017
ALTIN
2.325,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İsrail Gazze’de 7 Noktayı Vurdu

İsrail Gazze’de 7 Noktayı Vurdu

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, yaptığı açıklamada, ” İsrail Hava Kuvvetleri, gece, terör örgütlerine ait 7 hedefi vurdu. Buna karşılık Gazze’den de 17 füze atıldı” ifadelerini kullandı. Gendelman, açıklamasında, İsrail ordusunun saldırıları karşılıksız bırakmayacağını vurgulayarak, “Her türlü saldırıya sert bir şekilde karşılık veririz” dedi.

Gazze’deki yerel kaynaklar, İsrail savaş uçaklarının Gazze’nin güneyindeki Refah’ta Filistin Halk Direniş Komitelerine ait askeri tesisi, kuzeydeki boş bir araziyi ve Refah kentinin doğusunda İzzeddin el-Kassam Tugayları’na ait bir askeri eğitim kampını vurduğunu bildirmişti.

İsrail’in dün gece düzenlediği hava saldırılarının ardından Gazze’de sabah saatlerinde sükunetin hakim olduğu görüldü.

BATI ŞERİA’DA GERGİNLİK

Bu arada Batı Şeria’nın Nablus kentinde bulunan “Yusuf makamına” girmek isteyen Yahudi yerleşimcileri protesto eden Filistinlilere İsrail askerleri müdahale etti.

Görgü tanıkları, gece geç saatlerde İsrail askerleri korumasındaki bir grup Yahudi yerleşimcinin “Yusuf makamına” girmesini protesto eden Filistinlilerle Yahudi yerleşimciler arasında arbede yaşandığını, İsrail askerlerinin Filistinli göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve ateşli silah kullandığını belirtti.

Ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi alınamazken, olayların sabahın ilk ışıklarına kadar sürdüğü ifade edildi.

İsrail devlet radyosu ise “Yusuf makamını ziyaret eden bir grup Yahudi yerleşimciye saldıran Filistinli grubun, İsrail askerleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldığını” duyurdu.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.