DOLAR
32,3718
EURO
34,6936
ALTIN
2.392,15
BIST
10.179,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
20°C
Bilecik
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
23°C

İskoç seçmenleri uyardı

 İngiltere Başbakanı David Cameron, İskoçya’nın Birleşik Krallık’tan ayrılması halinde çok üzüleceğini söyleyerek, İskoç seçmenleri “Bu karar, genel seçim gibi önümüzdeki 5 yıl için verilecek bir karar değil, gelecek yüzyılın kararı” diyerek uyardı.

Birlik yanlısı kampanyaya destek veren üç büyük siyasi partinin liderleri İngiltere Başbakanı Cameron, Başbakan Yardımcısı ve Liberal Demokrat Parti’nin lideri Nick Clegg ve muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband bugün İskoçya’yı ziyaret ediyor. Üç lider İskoçya’nın farklı yerlerinde ayrı ayrı yaptıkları konuşmalarla, İskoç halkına “bizimle kalın” mesajını veriyor.

Cameron, İskoçya’nın bağımsız olması halinde liderliğini yürüttüğü Muhafazakar Parti’nin İskoçya olmadan genel seçimleri daha hızlı kolay kazanıp kazanamayacağına ilişkin soruyla sık sık karşılaştığını dile getirerek, bu soruya, “Ben partimden çok daha fazla ülkeme önem veriyorum” cevabını verdiğini söyledi.

David Cameron, “Ben bu harika ülkeyi çok önemsiyorum. Burası Birleşik Krallık ve biz burayı birlikte inşa ettik. Eğer bizim birleştirdiğimiz, birlikte harika işler başardığımız bu milletler ailesi parçalanırsa çok üzüleceğim” ifadelerini kullandı.

Referandumun geri dönüşü olmayacağını belirten Cameron, “Çünkü bu bir oylama. İnsanlar bunu genel seçimmiş gibi düşünebilir, beş yıl sonra başka bir karar verecekmişsiniz gibi düşünebilirsiniz ancak bu genel seçimden çok farklı. Bu önümüzdeki 5 yılın kararı değil, önümüzdeki yüzyılın kararı” dedi.
kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.