DOLAR
32,5688
EURO
34,7210
ALTIN
2.488,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

IŞİD’e karşı Bahreyn’de konferans

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün mali kaynaklarının kurutulması için ilerleyen günlerde Bahreyn’de uluslararası bir konferans düzenleneceğini açıkladı.

Fabius, Paris’teki IŞİD ile mücadele konferansı sonrası, Iraklı mevkidaşı İbrahim Caferi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Laurent Fabius, “Ne İslamı temsil eden ne de devlet olan IŞİD’in yok edilmesi gerekir. Örgüt, Irak ve Suriye ile komşu ülkelerin dışında bütün ülkeleri ilgilendiren bir tehdit. Bu tehditle mücadele herkesi kapsıyor. Mücadele uzun soluklu olacak” dedi.

Bölgede güvenlik açısından önemli askeri tedbirler almak gerektiğini vurgulayan Fabius, “Terörist grupların finansmanı kesmek ve birçok ülkeden savaşçı akışını engellemek gerekiyor. Bu kapsamda Bahreyn’de IŞİD’in mali kaynaklarının kurutulması içini ilerleyen günlerde uluslararası bir konferans düzenlenecek” diye konuştu.

İnsani yardım ve Irak’ın yeniden inşası için uluslararası toplumun ortak hareket etmesi gerektiğini belirten Fabius, “IŞİD’in geri çekilmesi için değil, örgütü mağlup etmek için mücadelede kararlı olduklarını” vurguladı.

“ULUSLARARASI TOPLUMUN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR”

Irak Dışişleri Bakanı Caferi ise milliyeti ne olursa olsun herkesin IŞİD teröründen etkilendiğine dikkati çekti. Caferi “Askeri, siyasi alanda ve insani yardım noktasında herkes harekete geçmeli. Irak’ın bütünlüğünün sağlanması için uluslararası toplumun desteğine ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.

Konferansa ev sahibi Fransa’nın yanı sıra ABD, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Danimarka, Türkiye, Hollanda, Irak, İngiltere, İspanya, İtalya, Kanada, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Norveç, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Oman, Bahreyn, Japonya, Ürdün, Arap Birliği, AB ve BM temsilcileri katıldı. Toplantıda Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor.

kaynak:Trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.