DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
ALTIN
2.325,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

İMAR BARIŞI HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

İMAR BARIŞI HAKKINDA BİLECİK’TEKİ BÜTÜN İL İLÇE MAHALLE VE KÖY MUHTARLARINA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

İl Müdürü Mustafa Budak yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca , kamuoyunda “İmar Barışı” olarak bilinen ve 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi düşünülen “Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” başlıklı tebliğ 6 haziran tarihi itibariyle Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bu kanununu geçici 16. Maddesi ile 3194 sayılı İmar kanununa eklenen geçici madde İmar Barışını düzenlemektedir.
Ülkemizde ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı stokunun ne kadar olduğu bilinmemektedir. Bu yapılarla ilgili kayıt, proje veya başka bir belge bulunmadığından bu yapıların uğrayabileceği afet riskleri ile ilgili sağlıklı analiz yapılamamaktadır.
Ruhsata aykırılıklar giderilemediği için de gittikçe büyüyen sorunlarla karşılaşılmaktadır.
Ruhsat ve eklerine aykırı yapılar nedeniyle bir çok belde ve köyde su kanalizasyon gibi bir çok altyapı hizmetinin götürülmesinde zorluklar yaşanmaktadır.
Benzer sorunlarda dolayı bir çok vatandaşın devletle kavgalı ve mahkemelik olduğu bilinmektedir.

Ruhsatsız veya ruhsata aykırı imarsız yapılar artık kayıt altına alınacak. Mülkiyet sorunu nedeniyle arsa gözüken yapıların, resmi olarak doğalgaz ve su bağlatamama gibi sıkıntıların önüne geçilecek. Ülkemizde 2018 yılından önce yapılmış ve bu durumda olan tüm binalar şehir, kat büyüklüğü, metrekare gibi herhangi bir şarta bakılmadan kapsam içerisinde olacak.

İmar Barışı ile asıl hedeflenen, vatandaşlarımızın devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmaktır.

Şu hususu özellikle vurgulamak isterim. Hazırlanan kanun bir İmar Affı değil, yıllardır birikerek çözümsüz hale gelen vatandaşla devlet arasındaki sorunların çözülmesi için yapılan bir imar barışıdır.
Bu imar barışı bir milat kabul edilecek ve bundan sonraki uygulamalarda çözülemeyecek sorunların olmaması için her türlü yasal önlemler alınacaktır.

Milyonlarca vatandaşın devlet ile olan bu sorunlarına çözüm getirecek olan İmar Barışı Kanunun İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum.

Bilgilendirme toplantısına AK Parti Bilecik Milletvekili Adayı Selim Yağcı, Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, il,ilçe, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.