DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

İlk 10 Ayımızda 20 Milyon Borç Ödedik

İlk 10 Ayımızda 20 Milyon Borç Ödedik. Belediye Başkanı Semih Şahin, Şubat ayı belediye meclis toplantısında, basın mensuplarına, meclis üyeleri ve katılımcılara verdiği bilgi kapsamında, ‘’Göreve geldiğimiz 1 Nisan tarihinden bu yana 80 milyonluk borcun 20 milyonunu ödedik ve halkımıza hizmetlerimiz de devam ediyor’’ dedi.

Şubat ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Semih Şahin’in başkanlığında gerçekleştirildi. Bütün meclis üyelerinin katıldığı toplantıda 13 gündem maddesi görüşüldü.

Belediyemizin 2020 Mali Yılı içinde ödemesi devam eden banka borç stoğunun değerlendirilerek yeniden yapılandırılması ve Bilecik Belediyesi hizmetlerinde kullanılmak üzere araç satın alınması ve diğer ihtiyaçlarda kullanılmak üzere 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 15/i, 18/d ve 68. maddelerine istinaden iç borçlanma konusunda yapılan görüşme hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda açıklama yapan Belediye Başkanı Semih Şahin, şunları söyledi:

‘’Bilecik Belediyesi’nin 15 yılda edilen 80 milyon borcun 20 milyonunu ödedim. Zamanında kamuoyu ve vatandaşlarımızı bilgilendirme adına basın mensuplarına da açıklamıştım. Ben görevi devraldığımda 80 milyonluk borcu bugün itibariyle 60 milyona çekmişim. Yani burada çok basit bir matematik hesabı var. Ben bu on aylık süre zarfında 20 milyon borcu ödemişim. Bununla birlikte Bilecik Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal aktivitelerimiz devam ediyor ve fiziki çalışmalarımız da devam ediyor. Sadece çalışmalarımızın bir kalemi olan asfaltlamada binlerce ton asfalt kullandık. Bununla birlikte zaten devlet borçlanmayla ilgili çerçeve ve miktarı belirlemiş. Yani benim bütçem ne kadar? 135 milyon. Gerçekleşme hedefi nedir. Örnek veriyorum 120. Biz bu hesapla 12 milyon kadar borçlanabiliriz. 12 milyon 1 lirayı alamazsınız zaten. 12 milyon diye buna sınır koymuş zaten devlet. Yani şunu demek istiyorum. Bizde kaçak ve köçek olmaz.’’ İfadelerini kullandı.

Yorumlar

  1. Kartaliçe dedi ki:

    Vatandaşın refahına bişey yapılmazsa sadece borç ödenir hatta fazla bile verir bütçe…suya fahiş zam yapıldı.. otopark %50 zamlandi bütün kiralık yerler , emlâk vergileri %100 zamlandi .bunlar vatandaşın direk cebinden çıkan paralar…bı kaç eğlence yapıldı bukadar… hiç masrafa girmeden bende borç ödeyebilirim gelen parayla..