DOLAR
32,5688
EURO
34,7210
ALTIN
2.488,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

İL SU YÖNETİMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

İL SU YÖNETİMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında “İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu” toplantısı yapıldı.

Vali Nayir, İl Genel Meclisi Salonu’ndaki Toplantıda, bahşedilen nimetlerin içerisinde en önemli nimetin yaşam nimeti, yaşama kaynaklık edenin ve hayat içerisinde var olması gerekenin de su olduğunu ifade etti.

Önemli bir mesele olan suyun, mutlaka korunması gerektiğinin altını çizen Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Su, hayatın kaynağı. Dünyayı kıymetli kılan da bu. Dünya diğer gezegenlerden farklı olarak bir hayata sahip. O hayat içerisinde de var olması gereken en önemli unsur sudur. Diğer gezegenlere gidildiğinde de ilk bakılan şey suyun olup olmadığıdır. Hatta çok yüksek derecelerde donmuş suyu bile bulsalar burada yaşam ihtimali vardır diye düşünülüyor. Bizim inancımızda ve kültürümüzde su azizdir. Su, bizim için önemli bir meseledir. Ama sonu gelmeyecek bir nimet de değil. Mutlaka korunması gereken bir nimettir. Sanayi ve nüfus artışı arttıkça, evsel atıklar kontrol altına alınmadıkça, bizim su havzalarımız ve kaynaklarımız da kirleniyor. Kullanılmaz hale geliyor. Yine, usulüne uygun tarım yapılmayınca, ilaçlamada, gübrelemede, ölçüler kaçırılınca kaynaklarımız aynı şekilde kirleniyor. Bu havza yönetimleri içerisindeki çözümle herkes ve her il üzerine düşeni yaptığı takdirde yaşam kaynağımız olan suyun korunmasında faydalı bir yol alınmış olacak. Bu bir ilin değil, bütün illerin işi. Yalnızca DSİ’nin işi değil, bütün kurumların işi. Dolayısıyla bizim burada yapacağımız çalışma bugünümüze ve geleceğimize çok önemli katkılar sağlayacak olan bir çalışmanın ilk toplantısını yapıyoruz. Su zengini bir ülke olarak biliniyoruz, öyle değil. Dünyayla kıyasladığımızda belki birçok yerden fazla suyumuz var ama hiçbir zaman su zengini bir ülke değiliz. Elimizdeki suları kullanırken sanayide, tarımda, evde ve günlük ihtiyaçlarımızda kullanırken bunun kıymetini bilip her şeyden önce kalitesini bozmadan, kirletmeden kullanabileceğimiz bir projemiz olmalı. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız da bu konudaki yapmış olduğu çalışmalarla bizlere bu görevi vermiş oldu. Hem kendimize hem de gelecek nesillere ihtiyaç duyulan suyu en güzel şekilde aktarmanın yolunu arayacağız.”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı oluşturulacak heyetlerin suların havza bazında değerlendirilmesi ve korumaya alınması için çalışmalar yapıldığını bildiren Vali Nayir,

Türkiye’nin 25 su havzasına bölündüğünü ve Bilecik’in hem merkezi Sakarya olan Sakarya Havzası ile hem de merkezi Bursa olan Susurluk Havzası ile ilişkilendirildiğini sözlerine ekledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı uzman yardımcısı Gökçen Gökdereli, “Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları” hakkında sunum yapmasının ardından kurulun çalışma usul ve esaslarının değerlendirilmesiyle sona erdi.

MUH_1096 MUH_1082

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.