DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

“OKULLARDA FİZİKSEL AKTİVİTENİN ARTTIRILMASI” PROJESİ

“OKULLARDA FİZİKSEL AKTİVİTENİN ARTTIRILMASI” PROJESİ

Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Sağlık Bakanlığınca bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla “Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat” programınca yürütülen “Okullarda fiziksel aktivitenin arttırılması” projesi protokolü imzalandı.

Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve okul müdürlerinin de katıldığı imza töreninde, hedef grubun çocuklar, okullar, üniversiteler ve belediyeler olarak belirlendiğini bildirdi.

Proje kapsamında, 150 ortaokul ve 100 belediyeye olmak üzere 250 bisikletinin dağıtımının yapıldığını anımsatan Balcı, “Proje kapsamında 2015 yılında toplam 455 adet bisiklet ilimize kazandırılmıştır. Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için, alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ise öğrencilere sağlığın hayattaki öneminden bahsedip sağlık açısından yapılması gereken en önemli etkinliğin spor olması ve bunu düzenli bir şekilde yapmaları gerektiğini ifade ederek, bisiklet kazandırılmasında öncü olan başta Sağlık Bakanlığı yetkililerine olmak üzere, Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğüne teşekkür etti.

Açıklamaların ardından 140 adet bisikletin devir teslim töreninin protokolü imzalandı.

DSC_0115

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.