DOLAR
32,5137
EURO
34,5803
ALTIN
2.493,63
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Çok Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

         İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Durmuş mesajında şunları kaydetti;

        Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesillerimizi, aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek, ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerimizin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, öğretmenlerdir. Ülkemizin kalkınmasının ve ileriye gitmesinin yolu hiç şüphesiz eğitimden geçmektedir.

        Saygıdeğer Meslektaşlarım,

    Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahiptir. Hiçbir maddi kazançla ölçülemeyecek kadar onurlu ve saygın bir görevi sevgiyle ve fedakârlıkla sürdüren öğretmenlerimiz, dün olduğu gibi bugün de her türlü değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin mimarı durumundadırlar. Başka hiçbir meslek grubu, öğretmenler kadar geleceğe tesir etme imkânına sahip değildir.  Gelişimin hammaddesi bilgi ise, o bilgiyi işleyen, kuşaklar boyu aktaran, yenileyen ve üreten öğretmendir.

     Bizler “Hocamın atının ayağından sıçrayan çamur, kaftanıma süstür.” diyerek öğretmene hürmetini en güzel şekilde gösteren bir medeniyetin mensupları olarak eğitim adına çocuklarımızı, gençlerimizi üst öğretim programlarına hazırlamak, temel kabiliyetleri ve topluma uyum becerileri gelişmiş bireyler olarak yetiştirmek gibi yüce hedeflerimiz vardır. Bu hedeflere ulaşmakta öğretmenler olarak en büyük gayreti ve fedakârlığı her zamanki gibi yine biz yapacağız. Her gün öğrenmeye ve öğretmeye aynı heyecan ile devam edeceğiz.

      Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını kabul ettiği bugünde, ömürlerini bu onurlu görevle geçirmiş olan emekli öğretmenlerimizin ve sevgiyle, sabırla, inançla, özveriyle öğretmenlik mesleğini yerine getiren, geçmişin öğreticisi, istikbalimizin mimarı siz saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyor, şehit olan ve ahirete irtihal eden öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.