DOLAR
32,5069
EURO
34,9330
ALTIN
2.437,78
BIST
9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

BİLECİK İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BASIN BİLDİRİSİ

BASIN BİLDİRİSİ

Suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile 01/06/2014 ile 30/06/2014 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerimizde yapılan,

A) Asayiş Kontrolleri ve Aramalarında;

1692 kişinin UYAP sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizde 25, diğer illerden değişik suçlardan aranan 36 şüpheli olmak üzere toplam 61 şahıs yakalanmıştır.

Bozüyük ilçemizde 20.06.2014 günü saat: 05.30 sıralarında ETİ fabrikası önünde şüpheli iki şahsın motosikletin arka tekerleğine sıkışan battaniyeyi çıkartmaya çalıştıkları görülmüş, şahıslar ve geldikleri güzergâhlar üzerinde yapılan kontrollerde 1 adet LCD televizyon, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet fener işlevi olan elektro şok cihazı, 1 adet fotoğraf makinesi, 1 adet inşaat eldiveni, 1 adet bıçak ve 3 adet tornavida bulunmuş, motosikletin Eskişehir ilinden çalıntı kaydının olduğu tespit edilmiş, şüpheli iki şahsın iki ayrı iş yerinden bozuk para hırsızlığı olayına karıştıkları bir ikametin balkonundan battaniye çaldıkları tespit edilmiştir. İki şahıstan birisinin yaşı küçük olması nedeniyle kimlik tespiti yapılmış, diğer şahıs ifadesi alındıktan sonra adli makamlara sevk edilmiş, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Yapılan tahkikat neticesinde 8 ayrı işyerinden, 1 ikametten ve 1 motosiklet hırsızlığı olaylarının faili tespit etmiş ve olaylarda çalınan malzemeler sahiplerine teslim edilmiştir.

B) Çeşitli Suçlarda Kullanılan ve Ele Geçen Suç Aletleri;

1Bozüyük ilçemizde Adli olaylarda 1 adet 9 mm tabanca, 1 adet mermi, 3 adet bıçak ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

2-Söğüt İlçemizde kasten yaralama olayında kullanılan 1 adet taş, yağma olayında ise 1 adet gitar ve 1 adet cep telefonu ele geçirilerek suç eşyaları ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

3İlimiz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucunda;

  1. 1 adet 200 TL sahte para ele geçirilmiştir.

C)İl Genelinde Yapılan Umuma Açık Yerlerin Denetlemelerinde;

İl merkezi Asayiş Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Polis Merkezine bağlı ekiplerce (17) Umuma açık işyeri denetlenmiş, (11) internet kafe, (1) oyun salonu, (2) içkili lokanta denetlenmiş, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 7 adet Kıraathane, 1 adet İçkili Restoran, 5 adet internet kafe, 2 Adet Tekel Bayii denetlenmiş olup yapılan denetlemelerde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 5 Kıraathane, 2 çay salonu, 1 İçkili yer denetlenmiş herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Gölpazarı Polis Merkez Amirliğine bağlı ekiplerce (14) Umuma açık işyeri denetlenmiş, denetlemelerde 4 kıraathaneye tutanak tutulmuştur.

İnhisar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 adet Kıraathane, 2 adet İçkili Restoran, 1 adet internet kafe, 2 Adet Tekel Bayii denetlenmiş olup yapılan denetlemelerde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 5 Kıraathane, 17 çay salonu, 1 İçkili yer denetlenmiş herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Pazaryeri Polis Merkez Amirliği ekipleri 12 Kıraathane, 2 İnternet Kafe denetlenmiş herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

D) Kabahat Nevi Suçlarla İlgili Olarak,

Emre Aykırı Davranıştan (3), Sarhoşluktan (29), Gürültü (2), Tütün Mam. Tüketilmesi (2), Kimliği Bildirmemekten (1) olmak üzere toplam 37 kişiye 5.499,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

E) Trafik Denetimlerinde;

  1. Hız ihlali yapan 3702 sürücüye,

  2. Alkollü araç kullanan 31 sürücüye,

  3. Emniyet Kemeri takmayan 10 sürücüye,

  4. Kırmızı ışık ihlali yapan 42 sürücüye,

  5. Kasksız motosiklet kullanan 34 sürücüye,

  6. Park yasağı bulunan alanlara park eden 223 sürücüye,

  7. Araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 273 sürücüye,

  8. Taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 9 sürücüye,

  9. Yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 3 sürücüye,

  10. Araç sigortasını yaptırmayan 2 sürücüye,

  11. Diğer kural ihlalleri için 753 sürücüye,

Toplam 5082 sürücüye 1.001.265,00 TL cezai işlem uygulanmıştır.

İlimiz genelinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

Gaziantep emniyetinde görev değişikliği

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Gaziantep emniyetinde görev değişikliğibilecik emniyet_mudurlugu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.