DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

İkiyüzlü Siyaset

İkiyüzlü Siyaset

Geçenlerde haber sitelerinde dolaşırken bir resim ilişti gözüme, bütün adaylar güle oynaya aynı masadalar sebep nedir, ne değildir bilmiyorum, çokta ilgilenmiyorum.

Sanki bir gün öncesi birbirlerine çamur atanlar onlar değilmiş gibi. Sanki Mhp nin adayı Chp nin il başkanına hehey o ilk önce trafikte kaptırdığı ehliyetin hesabını versin dememiş bir diğer parti Chp nin adayı Akp nin adayına mal varlığını açıkla, açıklasana, neden açıklamıyorsun, bak biz açıkladık veee biz ısrar ettik açıkladı gibi söylemlerde bulunmamış gibi aynı masadalar. Elbette düşman olsunlar demiyoruz ama bu genişlik de bana fazla geldi. Ayrıca bu tavır ne, nasıl bir konuşma tarzı bizler zaten bıkmışız millet olarak bu üslupsuzluktan. Birazcık hazırlanın ya, gerekirse aynanın karşısında çalışın ne bileyim kağıttan okuyun, halk var karşınızda, biz seçeceğiz sizi, bi zahmet zaman harcayın. Bir de nedir o müsamere çocukları gibi elinizi, kolunuzu koyacak yer bulamamalar, saçma sapan hareketler filan. Ben böyle bir siyaset, bu tarz bir siyasetçi istemiyorum. Hükümetin politikalarını tasvip etmek mümkün olmasa da Ak Parti adayını daha hazır buldum siyasi olarak, görülen o ki on yıllık başkanlık dönemi Ak Parti adayına duruş anlamında bir şeyler katmış. Adaylara tavsiyem lütfen Ne Mutlu Türküm Diyene derken iki kolunuzu da orkestra şefi gibi kaldırmayın, meraklanmayın o duygu bize kollar olmadan da geçiyor.

Bu arada bu Yeni Türkiye meselesi nedir ya, hayırdır sınırlar mı değişti ya da değişiyor neden yeni Türkiye, dilimiz aynı, dinimiz aynı, sınırlar aynı değişen ne de böyle bir reklam geçiyor sürekli.

Birde lütfen bu seçimleri parti fanatizmine kurban etmeyin, 5 yıllık uzun bir süreden bahsediyoruz, iyi düşünün. Geleceğimiz, çocuklarımızın geleceği söz konusu.

İlk yazımda yazmamam konusunda ısrarlıysanız diye hesap numaralarımı vermiştim geçenlerde bankaya uğradım benim hesap gene bomboş, hayırdır paranız mı yok, yazılarımı sevdiniz.

Sevgilerle

Köşem Sultan

 

Yorumlar

  1. Bilecikli dedi ki:

    tamam yazı güzel. ama şu anlaşılmayan nokta dediğin şey ülkenin 4 bir yanından işimiz geldiği zaman bahsediyoruz. birlik ve beraberlikten bahsediyoruz ama bugüne kadar yapılan icraatlar doğuya ayrı muameleyle batıya ayrı muameleyle gerçekleşmekteydi. biz kendi içimizde bu ülkeyi devlet eliyle ayrıma tabi tuttu. terör var diyorsan 30-35 sene öncesine gitsek terörün olmadığı zamanlara gitsek. aynı hizmet yoksunluğu yine vardı. bir söz vardır gidemediğin yer senin değildir, işte yeni Türkiye bu madem Laz Çerkez Kürt Türk biriz beraberiz diyoruz bu devlet hepimizin diyoruz. bayıya ne yapıyorsan doğuyada yapmak boynumuzun borcu. Yeni Türkiye avrupanın bir koldan, Amerikanın diğer koldan çektiği değil, bizim pancar üretimimize kota koyan diğer süpergüç dediğimiz devletlerin değil. Kendi halkının istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda adalet’ten tut’da,sosyal hayata kadar kararlarını kendi veren dayatmalara boyun eymeyen, kendi arabasından, kendi uçağına kadar ihtiyacı olan her şeyi üreten Türkiye, yeni Türkiye’dir. Yenilik yeni bir sayfa açmak, Mustafa Kemal’in dediği gibi Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir anlayışını, darbelere,teşebbüslerine bırakmamak.ülkenin her yükselişinde, milyar dolarlar çalındı,7 uçak dolusu altın kaçıracaktı,gizli kasadan kadın iç çamaşırı çıktı yalanlarıyla her defasında 20 yıl geriye götüren anlayışa dur demek. kendi halkına ve seçimlerine güvenmektir.

  2. Bilecikli dedi ki:

    oyunu millet bozar, finali tarih yazar…