DOLAR
32,5991
EURO
34,7588
ALTIN
2.499,68
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Açık
28°C

Bozüyük’te 18 Mart Şehitleri Anma Günü Programı

Bozüyük’te 18 Mart Şehitleri Anma Günü Programı

Bozüyük’te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Bozüyük ilçesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, Atatürk Anıtına çelenk sunması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Kaymakam Köksal ŞAKALAR, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper KOÇ ve Belediye Başkan V. Fatih BAKICI tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Meydandaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Törenler daha sonra Halk Eğitim Merkezi’nde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim ve Ortaokulu tarafından hazırlanan program ile devam etti. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Aygül KAP Çanakkale Savaşları’nın tarihsel açıdan önemi hakkında bilgi veren bir konuşma yaptı. Ardından Bakım Teğmen Onur KURBAN yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi’nin, yalnız Türk tarihinin değil, yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olduğunu belirterek “ Çanakkale Savaşları, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olmuş, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur. Çanakkale Zaferi, Türk Devleti’nin kaderini olumlu yöne değiştirmekle kalmayıp, dünya milletinin düşünce yapısının değişimine büyük etkisi olmuştur” dedi. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen program yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından seslendirilen Çanakkale Orotoryosu ve tiyatro gösterisiyle sona erdi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü etkinliklerinde ayrıca İntikamtepe Şehitliği ziyaret edildi. Burada yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak saygı atışı yapıldı. Şehitlerimizin ruhuna okunan duaların ardından ise şehitlik gezilerek her bir şehide karanfil sunuldu.

Düzenlenen törenlerin sonunda Bozüyük Belediyesi tarafından şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile birlikte protokole yemek verildi.

Törenlere; Kaymakam Köksal ŞAKALAR, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper KOÇ, Belediye Başkan V. Fatih BAKICI, Cumhuriyet Başsavcısı Togay AKDEMİR, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman CAN, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat YURDAKUL, siyasi parti temsilciler, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.