DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
18°C
Bilecik
18°C
Açık
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Çok Bulutlu
20°C

İKİNCİ İNÖNÜ ZAFERİ’NİN 95. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI

İKİNCİ İNÖNÜ ZAFERİ’NİN 95. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI

İkinci İnönü Zaferi’nin 95.’inci yıl dönümü, Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Metristepe Anıtı ve Akpınar şehitliğinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Sabah saat 09.30’da Metristepe Anıtı’nda başlayan programda, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Daha sonra Akpınar Mahallesi’ndeki İnönü Şehitliği’ne geçildi.
İnönü Şehitliği’ndeki program protokol mensupları tarafından anıta çelenk konulması ile başlayarak protokol konuşmaları ile devam etti. İlk olarak Bilecikli Şehit Aileleri adına konuşan Hayati DURAK; 1 Nisan’da Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan 2.’inci İnönü Meydan Muharebesi’nin, Türk milletinin makûs talihini de yendiği bir zafer olduğunu söyledi. Ardından Bozüyük Belediye Başkan Vekili Mehmet Doğan TUNÇ 2. İnönü Zaferi’nin önemine değinerek “Osmanlı Devletinin Kuruluşuna, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurtuluşuna şahitlik eden bu topraklar, İnönü savaşları ile de direnişin ve kurtuluşun toprakları olmuştur. 95 yıl önce, Mehmetçikler canları pahasına makus talihimizi yenmek ve bize biçilen kefeni yırtmak için korkusuzca ölüme yürümüşlerdi. İnönü zaferi; Türk Milleti’nin, her türlü yokluğa rağmen, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, çoluğu, çocuğu, kısacası tüm milli ve manevi varlığı ile verdiği top yekün bir dayanışma sonucu elde edilmiş, vatanın kurtuluşunda ve bu günlere ulaşmamızda hak sahibi olmuş nice isimsiz kahramanlarımızın zaferidir” dedi. Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Jandarma Yarbay Yusuf ARIK muharebenin askeri yönüyle ilgili bir konuşma yaparak zaferin sebep ve sonuçlarıyla ilgili bilgiler verdi. İsmet İnönü’nün torunu olan Ankara Milletvekili ve İnönü Vakfı Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Gülsün BİLGEHAN, büyük milletlerin kendilerine hizmet edenleri unutmadıklarını söyleyerek “ geçmişine saygı duymayan geleceğine de güvenemez. 95 yıl önce bu topraklarda milletin makûs talihini yenen dedelerimiz, o büyük o kahramanlar, sadece bizim ülkemizin kaderini değiştirmemişlerdir. Gerçekten bütün mazlum ülkelere o dönemde örnek olmuşlardı ışık getirmişlerdi” dedi. Programın devamında Bilecik Vali Yardımcısı Ekrem BALLI ise konuşmasında “İstiklal mücadelemiz milletimizin bağımsızlığı uğruna neleri göze alacağını, neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Aynı zamanda mazlum uluslara ilham kaynağıdır” dedi. Programda son olarak konuşan T.B.M.M Başkan Vekili Mücahit DURMUŞOĞLU ise konuşmasında, bugün hür ve bağımsız bir ülkede bizleri yaşatan ecdadımıza minnettar olduklarını söyledi. Ayrıca Diyarbakır’da yaşanan terör saldırısını da kınayarak saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi. DURMUŞOĞLU, konuşmasında, “Diyarbakır da düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum Bu güzel ülkenin huzuruna kasteden tüm terör örgütleriyle onların yerli ve yabancı destekçilerini lanetliyorum. Herkes bilmelidir ki Türkiye asla diz çökmeyecektir. Bugün hür ve bağımsız bir ülkede yaşıyoruz. Bizlere bu günleri yaşatmalarından dolayı ecdadımıza minnettarız. Hepsini sevgiyle, saygıyla ve minnetle anıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından şehitler için dua edildi. İnönü Şehitliği’ndeki program TBMM Başkan Vekili Mücahit DURMUŞOĞLU’nun şeref defterini imzalaması ve şehitliğin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.