DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bilecik’te

Bilecik’te, Hür Dava Partisi (Hüda Par), Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz’ın katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Diker Pasajındaki il başkanlığında gerçekleşen basın toplantısına Hüda Par Bilecik 1’inci sıra milletvekili adayı Dr. Tahir Karaarslan ve 2’nci sıra milletvekili adayı İş Adamı Celal Çelik katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada Hüda Par’ın 81 ilin 79’unda tam liste ile seçime girdiğini ifade ederek, Diyarbakır ve Batman’da ise bağımsız adaylarla yarışa girdiklerini söyledi.

Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti:

Her alanda adaleti sağlamak lazım

Hüda Par’ın parti çıkarlarından önce ülke menfaatlerini ön planda tutan bir harekettir. 15 Temmuz’da ve 16 Nisan’daki tavrımız bunun göstergesidir. Duruşumuz her zaman nettir. 24 Haziran seçimlerinde ‘Önce insan, öncelik adalet’ sloganıyla yola çıkıyoruz. Yaradılanların en şereflisi insan merkezimizde olacak. Adalette birincil önceliğimizdir. Son dönemlerde adaletle ilgili ciddi sıkıntılar var. Yargı sisteminde adil bir yargılama yok, ekonomide adalet yok. Zengin daha zengin oluyor, fakir daha fakir. Asgari ücret bile açlık sınırının altında. Her alanda adaleti sağlamak lazım. Siyasette de adalet olmalı. Parlamenter sistemde hükümetin güçlü olması için yüzde 10 barajı gerekli deniliyordu. Yeni sistemde yüzde 10 barajına gerek yok. Dolayısıyla yüzde 10 barajı kaldırılmalı.

İttifak için görüşmeler yaptık

Seçime girmemizin kesinleşmesinin ardından diğer siyasi partiler ile görüşme talep ettik. İki partiyle iletişim kurmakta problemler yaşandı, CHP, MHP ve HDP ile yaptığımız görüşmelerden sonra bize geri dönüş yapılacağı söylendi ancak dönüş olmadı. Saadet Partisi ve AK Parti ile ittifak yapma durumumuz vardı ama olmadı. Daha sonra Saadet Partisi ile adını Kardeşlik İttifakı koyacağımız bir ittifak için görüşmeler yaptık ama bu da olmadı. AK Parti ile yapılacak ittifakta onlara çok fazla sandalye kazandıracağımız ortada iken kendileri bize ciddiye alınmayacak tekliflerde bulundular. Bizde kendi logomuzla seçime girmeye karar verdik. İnşallah milletimizle ittifak yapacağız ve baraj sorununu aşacağız.

Biz vesayet odaklarına izin verilmeyen güçlü yönetimden yanayız

16 Nisan referandumunda bir duruş ortaya koyduk. Askeri vesayetin 12 Eylül darbe anayasasının izlerini yok etmek adına Evet yönünde oy kullandık. Kararımızın da arkasındayız ve pişman değiliz. Ancak AK Parti 16 Nisan referandumundan sonra MHP ile birlikte hareket edince vesayet odaklarının üzerine yeterince gidemedi. Biz buna rağmen Erdoğan’a desteğimizi açıkladık. Çünkü diğer adaylar parlamenter sisteme dönmek istiyorlar. Biz vesayet odaklarına izin verilmeyen güçlü yönetimden yanayız. Ayrıca kendi Cumhurbaşkanı adayımız olmadığı için yaptığımız değerlendirmeler sonucu Recep Tayyip Erdoğan’dan yana halen ümidimiz var. Yeni anayasa ve vesayet sisteminin yok edilmesi için çalışacağını ümit ediyoruz. AK Parti’nin bunu yapması için MHP kamburundan bir an evvel kurtulması lazım. Hüda Par ile beraber olursa bazı sorunlar çok daha kolay aşılacaktır.

İktidar, HDP yerine bizi muhattap alsaydı Kürt sorunu çözülürdü

İktidar, HDP yerine bizi muhattap alsaydı Kürt sorunu çözülürdü. Yanlış partner seçiminden dolayı çözüm süreci kanlı bitti. MHP’nin diliyle toplumsal barışın sağlanması söz konusu olamaz. AK Parti’nin kurulduğu günkü ayarlarına geri dönmesi lazım. Bazı sapmalar yaşıyorlar. Geldiğimiz noktada MHP ile de baş başa bırakıldıklarında sorunlar büyüyor. Hüda Par olarak ittifak dışında bırakılmamıza, baraj problemine itilmemize rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğimizi vereceğiz. İnşallah 25 Haziran’da adalet temelli bir düzen yeniden kurulacak

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.