DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Hem Türkiye’de Yaşayıp Amerika’da Çalışıyorlar Hem de Terfi Alıyorlar

Türkiye’de Yaşayıp Uzaktan Çalışma Yöntemiyle Amerikan Markalarına Hizmet Veren Türk Gençleri Başarı ve Çalışkanlıklarıyla Amerikan Yazılım Şirketlerinin Gözdesi Haline Geldi.

Türkiye’ye %100 uzaktan çalışma modelini getiren ilk şirket olan Crossover aracılığıyla ülkemizden Amerika’daki dünyanın önde gelen yazılım firmalarına hizmet veren Türk gençleri başarılarıyla dikkat çekmeye başladı.

Geçtiğimiz sene sonunda Türkiye lansmanını yaparak ülkemizde resmen hizmete başlayan Crossover, gerek kendi bünyesine kattığı elemanların sayısını arttırdı gerekse bu süreç içerisinde çalışanlarının kendilerini geliştirmelerine aracı olarak terfiler almalarını sağladı.

Crossover, yetenekli insan kaynağının uzaktan çalışabilmesine olanak sağlayan WorkSmart adını verdikleri bir yazılımla kişilerin iş verimliliğini arttırırken takım arkadaşları arasındaki mesafe sorununu ortadan kaldırarak kişinin yaşadığı yeri değiştirmeden hak ettiği geliri elde etmesini sağlıyor. Çalışanların anlık performanslarının ölçülmesini ve işverene serbest çalışma saatlerinin tüm detaylarıyla raporlanmasını mümkün kılan WorkSmart, bu sayede kişilere ülkemizin herhangi bir yerinden Amerika’daki bir teknoloji şirketinde yönetici olarak çalışabilme imkanını kazandırıyor.

Crossover aracılığıyla ülkemizden Amerika’daki dünyanın önde gelen yazılım firmalarına hizmet veren Türk gençlerinden Şeref Acet ve Furkan Yavuz da başarılarıyla göz dolduruyorlar.

Şeref Acet 28 Ankara – Comodo’dan ayrılıp Crossover üzerinden Amerikan Aurea şirketinde yılda 60.000 Amerikan doları kazanan bir yazılım mimarı olarak başladı. Şirkettin en genç yazılım mimarlarından biri olan Şeref, şıkı bir çalışma temposu sonrası sorumluluk alarak konumunu yükseltmeyi başardı. Artık Şef Yazılım Mimari olarak Aurea isimli Amerikan yazılım şirketinde çalışıyor. 10 yılın üzerinde deneyim gerektiren bu pozisyonda başarılı olan Şeref bu kademede şirketin en genç yöneticisi oldu.

Furkan Yavuz 24 İstanbul – THY’den ayrılıp Crossover üzerinden Aurea isimli Amerikan yazılım şirketinde yılda 30.000 Amerikan doları kazanan bir yazılım mühendisi olarak çalışmaya başladı. En genç yazılım mühendislerinden biri olan Furkan, 2016 yazında kendini 3 aylık bir kampa alarak yılda 60.000 Amerikan doları kazanan yazılım mimarı pozisyonuna yükseldi. Şu an şirketin en genç yazılım mimarı olarak görevine devam ediyor.

Konu hakkında görüşlerini belirten, Crossover Türkiye Genel Müdürü Sinan ATA; “2015 yılının Kasım ayında başladığımız Crossover Türkiye operasyonunda kısa zamanda ciddi bir başarı elde ettik ve pek çok başarılı profesyoneli kadromuza kattık. Hali hazırda özellikle Java teknolojilerinde işe alımlarımız hızla devam ediyor. Amerika’lı şirketlerin yarattığı ciddi talebi karşılamak için tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunun yanında Bunun yanında Şeref ve Furkan gibi Türkiye’nin önemli şirketlerindeki 9-5 ofise gidip geldikleri işlerini bırakıp istedikleri zaman çalıştıkları Crossover’ı tercih eden ve yeni katıldıkları Amerikalı yazılım şirketlerinde terfiler almaya başlayan arkadaşlarımızı gördükçe, bu işe olan bağlılığımız ve çalışma arzumuz her geçen gün artıyor.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.