DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

‘’HAYDİ ÇOCUKLAR BİSİKLETLE OKULA’’

BİLECİK’TE; ‘’HAYDİ ÇOCUKLAR BİSİKLETLE OKULA’’

Bilecik Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde geçtiğimiz yıl başlatılan ”Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” etkinliği kapsamında öğrenciler, bu yıl da farkındalık oluşturulması amacıyla, okullarına bisiklet ile gitti.

”Sağlıklı Gelecek, Sağlıklı Nesiller” sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte Bilecik Murat Hüdavendigar Ortaokulu ve 700. Yıl Ortaokulu öğrencilerinden oluşan gruplar, okullarına bisiklet ile ulaşım sağladı.

Sağlıklı Kentler Birliği üyesi olan ve şu ana kadar birçok güzel projeye imza atan Bilecik Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte; öğrencilere, bisiklet ile ulaşımın faydaları, bisiklet ile ulaşımda uyulması gereken kurallar ve diğer yaya ve sürücülerin bisikletlilere karşı uymakla yükümlü olduğu kurallar hatırlatıldı.

Bir grup öğrenci, Şehir Stadyumu önünden hareket ederek Murat Hüdavendigar Ortaokuluna giderken diğer grup öğrenciler ise Bilecik Belediyesi Kapalı Pazar önünden hareket ederek, 700. Yıl Ortaokulu’na ulaştılar.

Gerçekleştirilen etkinliklere; Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Bilecik Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Budak, Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz, Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürü Serkan Bircan, Murat Hüdavendigar Orta okulu Müdürü Murat Aydoğan, 700 Yıl Orta Okulu Müdürü Vehbi Şahan ve öğrenciler katıldı.

Program öncesi Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan proje hakkında bilgi verirken, Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz ise öğrencilere, bisiklet kullanımının faydaları ve trafikte uyulması gereken kurallarını anlattı.

PROJE KOORDİNATÖRÜ HÜLYA EÇEN ÇALIŞKAN:

‘’AMACIMIZ BİSİKLET İLE ULAŞIMDA FARKINDALIK OLUŞTURMAKTIR’’

Bilecik Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde güzel ve anlamlı bir çalışmayı sergilediklerini kaydeden Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan şunları söyledi:

‘’Bugün çocuklarımızla birlikte ‘’Haydi Çocuklar Bisikletle Okula’ ‘etkinliği için bir araya geldik. Bu etkinliği ülkemizde yapan ikinci belediyeyiz. Birincisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, diğeri ise Bilecik Belediyesi. Belediyemiz Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye bir belediye. Sağlıklı Kentler Birliği ise Dünya Sağlık Örgütüne üye bir kuruluş. Neden okula bisikletle gidiyoruz? Daha sağlıklı olmak için, doğaya sıfır karbon salımı için. Çevreyi korumak ve duyarlı olmak için. Çocuklarımız da yoğun ilgi gösterdiler ve bizler de bu anlamda farkındalık oluşturmak hedefimizi gerçekleştirmiş olduk.’’ İfadelerini kullandı.

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz ise öğrencilere bisiklet kullanımı ve kurallarını anlattıktan sonra öğrenciler okullarına bisiklet ile ulaştı.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINDAN OKULA BİSİKLET PARK ALANI MÜJDESİ

Etkinliğe katılarak çocuklarla bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, bisiklet ile ulaşımın faydalarını anlattı.

Bilecik Belediyesinin eğitime ve çocuklara yönelik bütün çalışmalara gerekli katkıları şu ana kadar verdiği gibi bundan sonra da vermeye devam edeceklerini belirterek, ‘’Sevgili çocuklar, bu etkinlik ile bisiklet ile ulaşımın önemi ve faydalarını anlatmak istedik. Güzel bir etkinlik oldu. Sizler de eğer bisiklet ile okullarınıza ulaşım sağlarsanız, bizler de Bilecik Belediyesi olarak okulunuza Bisiklet Park Alanları yapmaya hazırız’’ ifadelerini kullandı.

Etkinlikte ayrıca çocuklara; Bisiklet kullanımı ve faydaları ile trafik kurallarının olduğu broşürler dağıtıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.