DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

HAL PROJESİ TAMAMLANDI

HAL PROJESİ TAMAMLANDI

Osmaneli Belediyesi tarafından yapılması planlanan Yeni Toptancı Hal Kompleksinin proje çalışmaları Bilecik Ticaret İl Müdürü Şinasi BALTA’nın incelemesi ile tamamlandı. Yeni Hal, teknolojisi, çevre duyarlılığı, sosyal tesisleri ile Bilecik’in en çağdaş ve modern hali olacak. Yeni hal, üretici, komisyoncu, ihracatçı ve çalışanların her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği şekilde projelendirildi.

Bilecik’te hal olmaması ve pazarların sektörün ihtiyacına cevap veremez hale gelmesi üzerine Belediyemiz bölgeye yakışan, modern bir hal projesi hazırladı.

Proje hazırlanmadan önce mevcut trend ve ihtiyaçlar, ülke ve bölgenin tarım politikaları, çiftçinin, toptancıların beklentileri, ürünlerin ihraç edildiği ülkelerin beklentileri, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları değerlendirildi. Bölgede bu sektörde gelişmiş hal örnekleri incelendi.

Yerel ihtiyaçlar göz önünde bulunduruldu. Tüm bu verilerin ışığında, Osmaneli’nin tarihi geçmişi de dikkate alınarak mimari ve teknik çözümler geliştirildi. Yaklaşık 8 ay süren projelendirme çalışmaları sonunda bölgenin en çağdaş ve gözde hal projesi ortaya çıktı.

Avrupa Birliği normlarına uygun olacak Yeni Hal, Osmaneli’nin gelişen yüzüne ve tarihi dokusuna cevap verecek çağdaş bir mimariye sahip olacak olan Osmaneli Hali ülkemizin tarım ticaretinde önemli bir merkez haline gelecek.

30 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak Yeni Hal Kompleksi’nin içinde projede, ticari alanların yanında, otogar binası, benzin istasyonu, idare binası, fiyat panosu, bilgi işlem sistemi, hoparlör sistemi, aydınlatma sistemi, güvenlik kamerası, giriş-çıkış kontrol kulübesi, ağırlık kontrol ünitesi, çöp toplama yeri, tuvalet, otopark, boş ambalaj depolama yeri, eğitim salonları, tarım yan sanayi ile ilgili birimler, zabıta bürosu, paketleme alanı, tır ve araç parkları yer alıyor.

Yeni Hal Projesi’nin, gerekli mevzuat ve düzenlemelerin yapılmasının ardından çok kısa bir zaman içinde hayata geçirilecektir. Osmaneli Hal binası ile ilgili olarak Başkan Münür ŞAHİN, “Sınırlarının büyük kısmından Sakarya nehri geçen ve bölgenin en verimli topraklarına sahip olan Osmaneli İlçemiz, binlerce yıllık tarım geçmişine sahiptir. Adeta Osmaneli ilçemiz ile birlikte anılan, Alaca Karpuzu, ayvası, domatesi, şeftalisi de ilçemizin markaları haline gelen başlıca ürünleridir. Bu ürünleri yetiştiren çiftçilerimizin, yetiştirdikleri ürünlerini daha iyi pazarlayabilmeleri, daha iyi para kazanabilmeleri, çoluk çocukları ile birlikte tarlalarda, bahçelerde döktükleri alın terlerinin karşılığını alabilmeleri için Hal tesisimizi yapmamız zaruret halini almıştı. Allah’ın izni ile 2018 tarım sezonuna hal tesisimizi yetiştirerek çiftçilerimizin hizmetine sokacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.