DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Günübirlik Kiralanan Evler Kayıt Altına Alınıyor

 

Günübirlik Kiralanan Evler Kayıt Altına Alınıyor

İçişleri Bakanlığı valiliklere konuyla ilgili genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı, günübirlik kiraya verilen evler ve apart dairelerin kayıt altına alınmasını amaçlayan genelgeyi valiliklere gönderdi.

Genelgeyle, günübirlik kiraya verilen evlerin kayıt altına alınıp vergiye tabi tutulması, kayıt dışılığın engellenmesi hedefleniyor.

Apart daireler ve günlük kiraya verilecek evler için işletme sahibinin mülki idare amirlerine beyanda bulunması ve izin alınması gerekiyor. Ayrıca ev sahibinin bir esnaf odasına kayıt yaptırması, vergi vermesi, ‘yapı kullanma izin belgesi’ alması gerekiyor. Yurt genelinde kayıt dışı olarak 10 binlerce günlük kiralanan ev bulunuyor.

OTELLER GİBİ İŞLEM GÖRECEK

Aranan şahıslar ve şüphelilerin yüksek oranda tercih ettikleri, hiçbir kimlik bilgisi olmadan çok kolay kiralanan günlük evlerin mülki idare amirlerinin bilgisi dahilinde vergilendirilmesi amaçlanıyor. Ticari işletme haline gelmiş kayıt dışı bulunan bu evlerde kalanların da kimlik bilgisi otellerde olduğu gibi karakollara bildirilecek. Çoğu zaman fuhşa yardım ve yataklık amaçlı kullanılan bu evlerin sahipleri için suça yardım ve yataklıktan ceza uygulanacak.

Genelgeyle günübirlik evlerin cezai işlemlerinin ise otellerde olduğu gibi önce uyarı cezası, sonra para cezası, sonra kapatma cezası şeklinde uygulanacağı belirtildi.

Bu genelgenin öğrenci evleriyle bir ilgisinin olmadığı bildirildi.

Kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.