DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Google Haber Girişimi İnovasyon Yarışması

Google Haber Girişimi İnovasyon Yarışması

Google Haber Girişimi (GNI) İnovasyon Yarışması habercilik alanında yenilikçi projeleri arıyor

 Google, habercilik ve gazetecilikte yeniliği teşvik etme ve yeni dijital iş modellerinin geliştirilmesi konusunda çözümler geliştirmeye devam ediyor.  Google Haber Girişimi kapsamında  (GNI)  2019 yılından bu yana gerçekleştirdiği ve bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği inovasyon yarışmasıyla Google; Ortadoğu, Türkiye ve Afrika bölgesinde belirtilen kriterleri yerine getiren yenilikçi projelere 150 bin dolar değerinde fon sağlayacak.  

 

Google’ın gazetecilik ve haber endüstrisini desteklemeye yönelik olarak sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Google Haber Girişimi Orta Doğu, Türkiye ve Afrika İnovasyon Yarışması (GNI Innovation Challenge), 2019 yılından bu yana 18 ülkeden toplam 43 projeye fon desteği sağladı. Okuyucu etkileşimini artırabilecek ve/veya yeni iş modellerini ortaya çıkaracak projelerle başvuran yayıncıların fona hak kazandığı program, her yıl farklı yeniliklerle genişleyerek başvuru yapacak adaylarını bekliyor. Geçtiğimiz sene ülkemizden de Mynet Medya Yayıncılık ve Aposto Teknoloji ve Medya’nın projeleriyle başarılı olduğu yarışma kapsamında fon sağlanan fikirler, yayıncılığa yönelik dijital üyelik planlarından Arapça arama araçlarına kadar birçok farklı yenilikçi projeyi kapsıyor.

 

Dünyanın farklı yerlerindeki yayıncıların, bölgelerine özgü sorunları ve farklı yaklaşımların gerekliliğini aktarmasıyla şekillenen 2022 GNI İnovasyon Yarışması, bu yıl daha geniş bir ağ oluşturuyor ve okuyucu etkileşimi, yeni okuyucu geliri, abonelikler, yanlış habercilik vb. gibi her türden dijital inovasyon projesini değerlendiriyor. Uygun görülen projeler 150 bin dolara kadar finansman desteği alabilecek. 2022 GNI İnovasyon Yarışması’nın son başvuru tarihi ise 5 Nisan olarak belirlendi.

 

“Yenilikçi yaklaşımları görmek için sabırsızlanıyoruz”

Google Haber Girişimi İnovasyon Bölümü Başkanı Ludovic Blecher, programla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Son üç yılda bölgedeki haber sağlayıcıları, veri gazeteciliğinden yeni okuyucu gelir modellerine ve iklim değişikliği raporlaması için tasarlanan dijital haber merkezi araçlarına uzanan birçok alanda ilerleme kaydetti. Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesi; yetenek, potansiyel ve fırsatlar açısından zengin bir bölge. Bu yıl da haber ekosistemindeki önemli zorluklar karşısında geliştirilen yeni fikirleri ve yenilikçi yaklaşımları görmek için sabırsızlanıyoruz.”

 

Başvuru kriterleri ve koşulları hakkında

Her ölçekten haber sağlayıcının başvuru yapabildiği programda projeler; yenilikçilik, haber ekosistemi üzerindeki etki, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık, ilham vericilik ve fizibilite olmak üzere beş kritere göre değerlendirilecek. Başvurular, 5 Nisan Salı günü saat 23.59’a kadar çevrimiçi olarak GNI Innovation Challenge web sitesi üzerinden İngilizce olarak yapılabilecek.

 

Google Haber Girişimi (GNI) İnovasyon Yarışması Hakkında

Google Haber Girişimi İnovasyon Yarışması, dünyanın her yerinde haber kuruluşlarını destekleyen ve onları çevrimiçi gazetecilik konusunda yeni düşünme biçimleri gösterme, ait oldukları yereli daha iyi anlayabilme ve yeni yayıncılık modelleri geliştirme konusunda teşvik eden bir programdır. GNI İnovasyon Yarışması hakkında daha fazla bilgi için programın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.