DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bilecik TSO’da Bilecik İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Girişimcilik Kültürünü Yaymak ve İş Dünyasını Tanımak amacıyla Global Girişimcilik Haftası etkinliği 25 Kasım 2015 Çarşamba günü odamız konferans salonunda düzenlendi.

TSO nun ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Bilecik İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya ESEL, Kurşunlu Köyü Ekolojik Turizm Öncüsü Bedriye ENGİN, Eskişehir İl Kadın Girişimciler Başkanı Hüsniye TALİ, Bilecik İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Mualla YELKEN, Yaşam Koçu Yasemin PAŞALIGİL ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencilerinden oluşan 60 kişi katıldı.

Türkiye’de insanların daha çok para kazanması ve refah düzeyinin artması için tek yolun girişimciliğin artması olduğunu belirten Bilecik İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya ESEL; “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye yi dünyanın en büyük ekonomisinden birisi yapacaksak bunun için girişimciliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var demektir. Kadınların ve gençlerin yenilikleri keşfetmeleri kariyer seçeneği olarak değerlendirmelerini sağlamalıyız.” dedi.

Günümüzde iş kurmanın ve iş veren olmanın zor olduğunu söyleyen ESEL, bütün hanımların hayat amacını, gelecek hayalini ve değerlerini kendilerine sormalarının gerekliliğini vurguladı.

Kitap okuyabilmek için büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yaptığını söyleyen Kurşunlu Köyü Ekolojik Turizm Öncüsü Bedriye ENGİN; “Hayatımın her kesiminde kitap vardı. Kitapla yoruldum, kitapla dinlendim.” diyerek okumanın önemini vurguladı.

Ürünlerimi satabilmem için kendisine Buğday Derneği destekli bir internet sayfası verdiklerini söyleyen Kurşunlu Köyü Ekolojik Turizm Öncüsü Bedriye ENGİN; “Köydeki kadınların hepsi kazansın istedim ve köydeki bütün kadınlar ürünlerini oradan satmaya başladı. Biz bu satışları kurşunlu köyünü koruma ve güzelleştirme derneği adına yapıyoruz.” dedi.

11 yıllık bir hayalinin Kurşunlu’yu turizme açmak ve köylere tekrar göçün sağlanması olduğunu belirten Bedriye ENGİN bunun için elinden geleni yaptığını ve yapacağını vurguladı.

Genç yaşta gösterdiği girişimcilikten bahseden Eskişehir İl Kadın Girişimciler Başkanı Hüsniye TALİ; “Girişimcilik size başka kapılar açıyor hayata başka perspektiften bakmanızı sağlıyor. Bunun sonucunda kendi kararlarımı vereceğim bir işte çalışmak istediğimi anladım.” dedi.

Kendisini geliştirmek için çıktığı bu yolda hayalinin peşinden gittiğini söyleyen Yaşam Koçu Yasemin Paşalıgil; “Ne yaparsanız yapın mutlaka yaptığınız işin hakkını verin.” dedi

Bilecik İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Mualla YELKEN, nefes egzersizleri yaptırarak daha sağlıklı nefes almayı, düşünmeyi ve harekete geçmeyi uygulamalı bir şekilde gösterdi.

Jpeg

Jpeg

tso1 tso2 tso3 tso4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.