DOLAR
32,5135
EURO
34,9476
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Gıda İşletmelerinde Kayıt ve Onay İçin Son Gün 31 Aralık 2014

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince onaya tabi işletmeler faaliyete geçmeden önce Bakanlıktan onay almak ve kayıt işlemine tabi gıda işletmeleri ise faaliyetleri ile ilgili işletme kayıtlarını Bakanlığa yaptırmak zorundadır.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ; “17 Aralık 2011 tarihinden önce Bakanlığımızdan çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge (Yerel idarelerden alınmış işyeri açma ve çalışma ruhsatı) almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31.12.2014 tarihine kadar kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadırlar.

01.01.2015 tarihinden itibaren yapılacak denetimlerde işletme kaydını yaptırmadan faaliyet gösterdiği tespit edilen gıda üretim işyerlerine 2.928 TL; depo, perakende, toplu tüketim işletmecilerine ise 1.463 TL idari para cezası uygulanacaktır. Onay kapsamında olup da onay işlemlerini yaptırmadan faaliyete gösteren gıda ve yem işletmelerine ise 14.649 TL idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca işyerlerinin faaliyeti durdurulmakta, üretilen ürünlerin de mülkiyeti kamuya geçirilmektedir.

Gıda işletmecilerinin mağdur olmamaları için İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi veya bağlı oldukları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine 31 Aralık 2014 mesai bitimine kadar müracaat ederek “İşletme Kayıt Belgesi”ni almaları gerekmektedir. Alınan işletme kayıt belgelerinin çerçevelettirilerek vatandaşların görebilecekleri bir yere asılması önem arz etmektedir.” dedi.

Gıda Satış Ve Toplu Tüketim Yerlerinin Kayıt Başvurusunda İstenilen Bilgi Ve Belgeler

1- İşletme Kayıt Belgesi Başvuru ve Beyannamesi (Ek-4) (İl/İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünden Temin Edilebilir.)

Gıda Üretim Yerlerinin Kayıt Başvurusunda İstenilen Bilgi Ve Belgeler

1- İşletme Kayıt Belgesi Başvuru ve Beyannamesi (Ek-4) (İl/İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünden Temin Edilebilir.)

2- Şeker üretimi veya şeker paketlemesi konusunda faaliyet gösterecek gıda işletmelerinin Şeker Kurumu’ndan alacağı uygunluk yazısı.

IMG_3023 (1) isletme-kayit-belgesi_1382520076

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.