DOLAR
32,5908
EURO
34,8058
ALTIN
2.422,71
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

BURSA OSMANLI KADINLARININ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NDEN ZİYARET

Osmanlı Kadınlarının Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği, Bilecik Valiliğini ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Valilik Toplantı Salonu‘nda,Bursa Osmanlı Kadınlarının Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Semiha Ahretlik ve Bilecik Edebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş ile yönetim kurulu üyelerini kabulünde, milletleriyaşatan kültür ve tarih bilinci olduğunu söyledi.

Milleti millet yapan değerlerin bulunduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Güney, şöyle konuştu: “Değerlerin gelecek nesillere aktarılması önemli. Bu da devletin imkanlarıyla, faaliyetleriyle olmuyor sadece. Bu işi asıl sivil toplum örgütlerinin yapması gerekiyor. İki derneğin bir araya gelmesi yapılan etkinlikleri katlamalı olarak devam ettirecektir. Bizim Osmanlı‘dan gelen kültürümüzün güzel yanları bundan sonraki genç neslin ve vatandaşların tanıması için çok faydalı olacak. Hayme Ana aslında Osmangazi‘yi yetiştiren kişidir. Osmanlının harcında HaymeAna gibi bir kadının emeği vardır. Kadınlarımızın aktif hayata katılmasını önemsiyoruz.

Bursa Osmanlı Kadınlarının Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahretlik ise Nice sultanlar yetiştirdi Osmanlı kadınları, tarihe yazdırdı o muhteşem adını” ifadesinde bulunarak, “Biz onları önder olarak önümüze aldık. Yolunda inşallah güzel çalışmalarla ismimizden bahsettiririz. Osmanlı kadınlarının yolundan gitmeye adayız, talibiz” dedi.

Bilecik Edebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Durmuş da iki derneğin protokol imzalamasının gelecek nesle ışık tutacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Osmanlı yöresel kıyafetleriyle katılan Ahretlik ve Durmuş, “Bursa Osmanlı Kadınlarının Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği ile Bilecik Edebali Kültür ve Araştırma Derneği arasında kardeş dernek” protokolü imzalandı.

Dernekler arasında dostluğun geliştirilmesi amacıyla hazırlanan protokolün, dernek hizmetlerine destek sağlamak, sorunlarını dayanışma içerisinde çözmek ve demokrasi, dünya barışına ve dünya çapında istikrara ve özellikle toplumlar arası entegrasyon ile dernekler arasındaki ilişkilerin yurt içi ve yurt dışında güçlendirilmesine, Osmanlı ve Cumhuriyetin doğru anlatılmasına katkıda bulunmasının amaçlandığı bildirildi.

MUH_4433 MUH_4420

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.