DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
ALTIN
2.509,19
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ ASLAN YILDIZ, BASINLA TANIŞMA TOPLANTISI DÜZENLEDİ

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ ASLAN YILDIZ, BASINLATANIŞMA TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, basın mensuplarıyla düzenlediği tanışma toplantısında spor hizmetleri, Gençlik Merkezleri, spor tesisleri ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Görevine yeni atanan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan YILDIZ basına yönelik tanışma toplantısı düzenledi. Gerçekleşen toplantıya basın temsilcileri katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün teşkilat yapısı, gençlere ve spora olan hizmetler, İl ve İlçelerde faaliyet gösteren tesislerin durumu , Bilecik gençliği üzerinde önemli bir rolü olan Gençlik Merkezleri ve 2015 yılı içerisinde Bilecik için hedeflenen Gençlik ve Spor yatırımları hakkında bilgi verildi. Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak 108 personel ile Bilecik’e hizmet verildiğini açıklayan Müdür Yıldız, “Bakanlığımızın bizlere verdiği destekler ve 2016 yılı için düşündüğümüz projelerin hayata geçmesi ile bu sayıyı arttırarak ilimize gençlik ve spor faaliyetleri anlamında en kaliteli hizmeti sunmak istiyoruz. Bu prensip doğrultusunda çalışmalarımıza zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin devam etmekteyiz. Amaçlarımız arasında en önemli hedefimiz Bilecik ilimizi bir spor şehri haline getirmektir. Çalışmalarımıza, sadece İlimizde bulunan sporcular ile değil, en tabana inerek İlçe, kasaba ve köylerimizde bulunan yetenekleri keşfedilmemiş çocuklarımızı bularak onları spora kazandırarak ve sporda kaliteyi arttırarak devam etmek arzusundayız” dedi.

TOPLAM 12.187 SPORCU VAR

2015 yılı itibari ile sayısal değerlerle Bilecik’te sporu özetleyen İl Müdürü YILDIZ, “2015 yılı içerisinde faaliyet gösterdiğimiz branş sayımız 36 olup, Branşlara göre Milli Sporcu sayımız ise; Taekwondo, Güreş, Vücut Geliştirme, Dart, İşitme Engelliler, Karate branşlarında toplam 13 tür.

2015 yılı Ulusal Sportif Etkinlikleri olarak;

=>Basketbol Genç Kız-Erkek Okul Sporları Grup Müsabakası,

=> İller Arası Karate Şampiyonası,

=> Badminton Yıldız Kız-Erkek Okul Sporları Grup Müsabakası,

=> İşitme Engelliler Kulüpler Basketbol Müsabakası,

=> U16 Türkiye Şampiyonası 1.Kademe Futbol Müsabakası,

=> U13 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Futbol Müsabakası düzenlenmiştir.

2015 yılı kulüp sayımız ise il ve ilçelerimizde toplam 45’tir. 2015 Yılında İl Spor Merkezlerine branş bazında toplamda 3.122 sporcu kayıt olmuştur. İl Spor Merkezleri Bedensel Engelliler de ise branş bazında toplam 36 sporcu kayıt olmuştur.

BİLECİK TE GENÇLİK MERKEZİ YENİ AÇILACAK

Müdür YILDIZ, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Bilecik Gençlik Merkezinin yakın zamanda teslim edileceğini Ayrıca Pazaryeri ilçemizde de bir gençlik merkezi çalışmasının olduğunu Bozüyük, Osmaneli ve Söğüt ilçelerimizde de gençlerimize hizmet edecek bir gençlik merkezi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. İl Müdürü YILDIZ, “Bu merkezlerimiz gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlamak ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumayı amaç edinmektedir. Gençlik Merkezlerimizde yönetim ile gençler arasında koordinasyonu sağlayan, onları yönlendiren, gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmesini önleyerek aşağıda belirttiğimiz Gençlik Merkezi faaliyetlerine katılmalarını sağlayan 8 tane Gençlik Liderimiz bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

GENÇLİK MERKEZİ FAALİYETLERİMİZ (2015 YILI)

Gençlik Merkezinde ulaşılan üye sayısından bahseden YILDIZ, 2015 Yılı İtibariyle Bilecik Gençlik Merkezi Toplam üye sayımız Erkek üye 3307 ve Kadın üye 4438 olmak üzere Kurumumuza bağlı Gençlik Merkezlerimizin üye sayıları toplam 7745 tir diye belirtti.

Gençlik Merkezimizde açılan kurslardan bahseden YILDIZ, 2015 Yılı itibariyle Bilecik Gençlik Merkezinde açılan kurslar şunlardır: Ney, Ebru, Gitar, Keman, Resim, Bateri, Satranç, Tiyatro, Bağlama, Bilgisayar, Osmanlıca, Diksiyon, İngilizce, Almanca, Halk Oyunları, Ritim Perküsyon, Kur’an-ı Kerim okuma kursu, İşaret Dili, Arapça’ dır diye belirtti.

Bilecik Gençlik Merkezi olarak gerçekleştirilen diğer faaliyetlerimizden bahseden YILDIZ;

*Gençlik Merkezi tanıtımları için okullarda ve şehir merkezinde stant çalışmaları yapıldı.

*Ecdada Mektup yarışması, Gençlik Kampları, Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz projeleri kapsamında il merkezinde, okullarda ve ilçelerde stant ve tanıtım çalışmaları yapıldı.

*Gençlik Merkezinde 300 gencin katılımı ile Abdülhamit Han’ı anma programı yapıldı.

*Çanakkale Bir Hilal Uğruna programı 700 kişi ile Bilecik Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

*Kutlu Doğum Haftasında 1000 gencin katılımı ile yeni spor salonunda Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi.

*Yaşlılar Haftasında gençlerimizin katılımı ile Huzur Evinde canlı müzik etkinliği yapıldı.

*Kadınlar Gününde Bilecik pazarında stant açılarak kadınlarımıza karanfil ve eşarp dağıtımı yapılarak Kadınlar Günü kutlandı.

*19 Mayıs Gençlik Haftasında Bilecik Kongre Merkezinde gönüllü gençlerimiz işaret dili gösterisi sergilediler, Gençlik Merkezi enstrüman kursu öğrencileri tarafından konser verildi, Halk oyunu gösterileri yapıldı.

*Okulların kapanış haftasında gençlerimize Fen Lisesi konferans salonunda Gençlik Konseri faaliyeti gerçekleştirildi.

*Ramazan ayında kur’an kursu açıldı, camiler gezilerek çocuklara ikramlar yapılarak hadis okuma etkinlikleri yapıldı ve yardım kolileri hazırlanarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

*Gençlik Merkezimizde KOSGEB iş birliği ile Girişimcilik kursu açılarak başarılı olan katılımcılara belgeleri verildi.

*Mehmet Akif Ersoy’u anma programı gençlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

*Sarı Kamış Şehitlerini anma programı kapsamında gençlerimiz ile Şehitlere Saygı yürüyüşü gerçekleştirildi.

Son olarak 2015 Yılında Bilecik Gençlik Merkezinin Katıldığı Bakanlık Projelerinden Bahseden YILDIZ,

*100. yılında ecdada 100 Bin mektup YARIŞMASI : Bilecik Gençlik Merkezi olarak Genel sıralamada Türkiye 9.uncusu

Genç Nüfus ortalamasında Türkiye 3.üncüsü olduk.

*57. Alay Vefa Yürüyüşü programına Bilecik Gençlik Merkezi olarak 80 genç ile katılım sağladık.

*Şehirler ve Kültürler-Yöremiz projesi kapsamında günübirlik yapılan geziler: Edirne (80), Karabük (80), Bartın(40), Yalova (80), Konya (80), Denizli (80) olmak üzere gezilere toplamda 440 kişi katılmıştır.

*Şehirler ve Kültürler-Yöremiz projesi kapsamında 4 günlük kalmalı geziler:

Kayseri, Mersin, Çanakkale ( Her İl için kontenjan bayan grubu 40, erkek grubu 40 kişi olmak üzere toplamda 231 genç katılmıştır)

*Bilecik Kampları Projesi kapsamında Bilecik Gençlik Merkezine verilen Bolu, Hatay, Kırşehir, Manisa, Antalya, Aydın, Kastamonu, Samsun, Mersin Gençlik kamp programlarına (Doğa ve Deniz kampı) gençlerin katılımı sağlanmıştır.(Her kamp döneminde 10 kişilik kontenjan verilmiştir toplamda 180 genç katılmıştır)

*Ecdada Mektup yarışmasında başarılı olan 90 genç Çanakkale gezisine götürüldü.

*Yunus Emre’yi Anma Programı kapsamında 90 gencimiz ile Sivrihisar Yunus Emre türbesine ziyaret gerçekleştirildi.diye belirtti.

İL VE İLÇELERDEKİ TESİSLERİ AÇIKLADI

Kurumumuzca 2015 yılı içerisinde yapımı ve bakım-onarımı planlanan tesislerini açıklayan Müdür YILDIZ tesisleri şöyle sıraladı:

*İlimiz Merkez Atatürk Spor Salonu Genel Bakım-Onarım işi tamamlanarak spor okullarına yetiştirilmiştir,

*Gençlik Merkezi Yapımı işi kaba inşaatı bitmiştir, yakın zamanda geçici kabulü yapılacaktır,

*Bilecik Edebalı Stadı 1. ve 2. Kısım Uzay Kafes Sisteminin tehlike arz edip etmediğinin belirlenmesi için laboratuvar çalışması işi tamamlandı ilgili rapor olumsuz gelmiş olup; İhalesi yapılarak çatı kaldırılmıştır.

*Bilecik 2000 Kişilik Spor Salonu Çevre Düzenlemesi İşinin İhalesi yapılmış olup; geçici kabulü yapılmıştır.

*Bozüyük İlçesi 1500 kişilik Spor Salonu Yapımı İşi proje aşamasında olup; arsa tahsisi işlemleri devam etmektedir.

* Pazaryeri İlçe Stadı Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası’nın sentetik zemini ve 1500 kişilik oturak montajı tribünde tamamlanmıştır.

*Bilecik Pazaryeri İlçesi Eski Sağlık Ocağı Binasının Gençlik Merkezine dönüştürülmesi için Proje Hazırlanması İşi ile ilgili ihale yapılmış olup; çalışması devam etmektedir.

* Bilecik Merkez Bayırköy Beldesine Halı Saha Yapımı İşi tamamlanmış olup; geçici kabulü yapılmıştır.

Spor İl Müdürü YILDIZ ayrıca, Bilecik İlimizin Spor Potansiyelini arttırmak için her türlü desteği veren Gençlik Ve Spor Bakanı Sn. Akif Çağatay KILIÇ’a, Bilecik Valisi Sn. Ahmet Hamdi NAYIR’a, Sn. Milletvekillerimiz’e, Bilecik Belediye Başkanı Sn. Selim YAĞCI’ya ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına yakın ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Toplantının sonunda Spor İl Müdürü YILDIZ basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.