DOLAR
32,4729
EURO
34,9500
ALTIN
2.436,45
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Geleceğe Nefes Projesi Bilecik ve İlçelerinde Büyük Karşılık Buldu

Geleceğe Nefes Projesi Bilecik ve İlçelerinde Büyük Karşılık Buldu. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ağaçlandırma kampanyası ile 81 ilde 11 milyon ağaç fidanı 11.11.2019 tarihinde toprakla buluştu.

Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılmasını sağlamak amacı ile başlatılan ağaçlandırma kampanyası Bilecik, ilçe ve beldelerinde büyük karşılık buldu.

Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle ”11 milyon ağaç, bugün fidan, yarın nefes” programı kapsamında Bilecik’te 32 bin fidan toprakla buluştu.

Vali Bilal Şentürk, Abbaslık köyünde yapılan fidan dikim töreninde, küçük veya büyük tüm katılımcılardan en az bir fidan dikmelerini istedi.

Öğrenci, jandarma, polis ve öğretmen ve Bilecikliler ile birlikte fidan diken Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”Cumhurbaşkanımızın destek ve himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığınca ”Geleceğe Nefes” projesi kapsamında Bilecik genelinde 43 ayrı noktada fidan dikimi yapıldı. Geleceğe bir fidanla nefes olmak için tüm Türkiye seferber oldu. Bilecik’te fidan sahiplenme sayısı 40 binlerin üzerinde ama yaklaşık 32 bin fidanımızı bugün toprakla buluşturuyoruz. Bugün doğal güzelliği ve bitki örtüsünün zenginliğinin yanı sıra hem toprağın korunması, hem de orman alanlarının genişletilmesi amacıyla, geleceğimize daha temiz daha yaşanabilir bir çevre bırakmak adına bir adım atmış olacağız. Burada bulunan her bir insan nasıl önemliyse, o her birimizin dikeceği fidan da son derece önemli. Dikeceğiniz her bir fidanın sizden daha uzun ömürlü olacak şekilde özenle dikmenizi istiyorum. Fidanı sadece dikmekle kalmayıp, diktiğimiz fidanlarımızı, sonrasında onların korunup geleceğe taşınması için takipçisi olalım. Diktiğimiz fidanlarımızın ülkemiz gibi, geleceğimiz gibi uzun ömürlü olmasını diliyorum”

Bursa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Bozan da ”Geleceğe nefes” adlı etkinlikle, aynı zamanda Türkiye olarak Guinnes dünya rekorunu da kırmış olacaklarını ifade ederek, ”Hep birlikte dikeceğimiz bu fidanlar, geleceğe nefes olacaktır. Toprağa hayat, canlılara nefes olan orman alanlarımızın artırılması için Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir genelge yayınlanmış, bu genelge ile bugün yani her 11 Kasım, ”Milli ağaçlandırma günü” olarak ilan edilmiştir. Sanayileşmenin hız kazandığı günümüzde, havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu güzelliklerimizin korunması, gün geçtikçe önemi artan bir konu olarak hep gündemimizde yer almaktadır.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şentürk, eşi Münevver Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Şeyh Edebali Ünivesitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, öğrenci, jandarma, polis ve öğretmen ile Bileciklilerle birlikte fidanları toprakla buluşturarak, ilk can suyunu verdi.

81 İlde başlatılan eş zamanlı kampanya kapsamında Bozüyük’te Küme Evler Karayolları arkasında bulunan araziye sedir fidanları dikildi Düzenlenen etkinliğe Bozüyük İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu adına Başkan Vekili İlter Kalkan, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Sağıroğlu ve Mehmet Ali Karasu, Bozüyük İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Aktay, Orman Genel Müdürlüğü, Bozüyük Belediyesi ve Adalet Bakanlığı personeli katıldı. Ağaçlandırma etkinliğinde fidanları toprakla buluşturan protokol üyeleri ardından emeği geçen herkese teşekkür ederek, ülkemizdeki ağaç popülasyonunun önemine değindiler.

Osmaneli halkı da kampanyaya bugün 6.500 adet ağaç dikerek katkıda bulundu.

Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli protokol üyeleri, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, spor kulüpleri, öğrenciler ve halkın katılımı ile önceden belirlenen noktalarda 6.500 adet fidan toprakla buluştu. Yoğun ilginin olduğu ağaç dikiminde Osmaneli Belediyesi ağaç dikim bölgelerini ve dikim yerlerini hazırladı. Belediye ve İlçe Orman İşletme Şefliğinden temin edilecek ağaçlarla kampanya sonarsında da ağaç dikme sezonu boyunca dikime devam edecek.

Osmaneli’de her  bireyin en az 15 dikili ağacı olacak

Bilecik Denetimli Serbestlik il müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Osmaneli MYO, Osmaneli Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ve spor kulüpleri ile Osmaneli Belediyesinin ağaç dikmeyi sürdüreceği belirtilirken, Osmaneli Belediyesi 2019 yılı sonuna kadar 20.000 adet daha fidan dikerek 2015 yılından bugüne kadar 200.000 adet ağaç hedefine ulaşmış ve Osmaneli Belediyesi 2020 yılında 5 yılda kişi başına diktiği 15 adet ağaçla geleceğe büyük yatırım yapmış olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.