DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

GAZİLER CUMHURİYET MEYDANI’NDA DÜZENLENEN TÖREN İLE ANILDI

GAZİLER CUMHURİYET MEYDANI’NDA DÜZENLENEN TÖREN İLE ANILDI

Bozüyük’te 19 Eylül Gaziler Günü nedeni ile anma programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma programına ilçe Kaymakamı Hasan YAMAN, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş KILIÇ, İlçe Jandarma Komutanı Süleyman CAN, Bozüyük İlçe Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, Bozüyük TSO Başkanı Buğra LEVENT, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlarken, tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Törende konuşan Bkm. Astsubay Kıdemli Çavuş Tarık KAYABAŞ ; “Vatan sevgisiyle dolu göğüsleriyle düşman karşısında ördükleri çelikten duvarla, değil düşman elinin, düşmanın hain emellerinin bile yurt toprağına uzanmasına izin vermeyeceğinin en açık delili olarak; Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan Sakarya’ya kadar uzanmış mücadelelere katılan Mehmetçikler “ölürsem şehit, kalırsam gazi olayım. Vatana bir can değil bin can feda olsun” diyerek; Kore’de, Kıbrıs’ta zalimlere dur demiş, Somali, Bosna, Kosova ve Afganistan’da mazluma el uzatmış, Cudi’de, Ağrı’da, Hakkari’de ise vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden vatan haini terör odaklarına karşı tüm varlığı ile mücadele etmiştir. Kahraman gazilerimiz; yazdığınız cesaret destanları ile Türk ulusunun hafızasına kazınan adlarınız, zamanın unutkanlığına uğramaksızın sonsuza kadar yaşayacak ve karşılaştığımız tüm olumsuzluklarla mücadelede bizlere güç vermeye devam edecektir. Hatıralarınızı yüceltmek, gazi olarak verdiğiniz hayat mücadelesinde sizlere sahip çıkmak, hem yüce önderimizin bir vasiyeti hem de ulusumuzun tarihine ve mazisine bağılılığının bir ifadesidir” dedi. Okunan şiirler ile devam eden programda son olarak konuşan Gazi Vedat POYRAZ; “Bizler gazi olmayı da şehit olmayı da Türk milletinin tarihten gelen bağımsızlık tutkusundan ve özgürce yaşama sevdasından almış bir milletin evlatlarıyız. Türk milleti tarih boyunca vatan ve hürriyet uğruna canı pahasına tüm güçlüklere göğüs germiştir. Geçmişte olduğu gibi bugünde vatanı, bayrağı ve bölünmez birliği uğruna mücadelesine devam etmektedir. Bu uğurda yüreği vatan aşkıyla dolu gözü pek nice vatan evladı ya gazi ya da şehit olmuştur. Şuan itibariyle doğuda ve güneydoğuda bölücü hainlere karşı amansız mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimize, kahraman polislerimize, kahraman jandarmamıza da buradan selam olsun. Hepsinin o pak alınlarından tek tek öpüyorum. Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan Yüce Türk milleti canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir” dedi.

Konuşmaların ve şiirlerin okunmasının ardından Bozüyük Belediyesi tarafından Zeki Bayrak Dinlenme Tesisleri’nde organize edilen yemek programında protokol, gaziler ve şehit aileleri bir araya geldi. Burada duygularını ifade eden Başkan BAKICI “Canı pahasına vatanını savunan şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Bu vatan size minnettar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.