DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

FAZLA KİLO BÖBREK HASTALIĞI RİSKİNİ ARTIRIR

FAZLA KİLO BÖBREK HASTALIĞI RİSKİNİ ARTIRIR

Ülkemizde her 7 kişiden birinde böbrek hastalığı görülüyor. Bu nedenle böbrek hastalığı gibi yaygın bir hastalıkta tedaviden ziyade korunmak büyük önem taşıyor. Böbrek hastalığının en sık nedeninin şeker hastalığı ve yüksek tansiyon olduğunu söyleyen Liv Hospital Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat “Şişmanlık hem şeker hastalığı hem de yüksek tansiyon için risk faktörü. Şişmanlığı önlersek şeker hastalığı ve yüksek tansiyonla birlikte böbrek hastalığını da, ilerlemesini de önlemiş oluruz” diyor. Prof. Dr. Tekin Akpolat böbrek hastalığından korunmak için önerilerde bulunuyor.

  • Eş, çocuk, arkadaş gibi yakın çevrendekilerle birlikte yürümek kilo vermeyi kolaylaştırır.
  • Çocukları şekerden, tatlı gıdalardan uzak tutmak gerekir.
  • Su içmenin hem böbreğe yararı olabilir hem de hareket etmemize katkısı olabilir.
  • Kilo vermek sabır işidir, moda diyetlere aldanmamak gerekir.
  • Zayıflatıyor diye doğal bitkisel ürünlere kanıp hem para vermeyin hem de sağlığınızdan olmayın.

Bitkisel olması sağlıklı olduğu anlamına gelmez

Böbrekler birçok nedenle ilaçlar gibi bitkisel ürünlere bağlı yan etkilere de açıktır. Bunun birçok nedeni vardır ancak böbreğin yüksek kan akım hızı, yüksek metabolik aktivitesi, idrar pH düşük olması gibi nedenlerle böbrek yan etkilere açık bir organdır. Bitkisel veya doğal olarak pazarlanmaları sağlıklı oldukları anlamına gelmez. Bitkisel/doğal ürünlerin zararlı olduklarına dair yeterli kanıt vardır ancak yararlı olduklarına dahil yeterli kanıt yoktur.Bitkisel ürün kullanan hastaların bu durumu doktorları ile paylaşmalarında yarar vardır. Birçok hastada böbrek hastalığının nedeni doğal diye kullandığı bitkisel ürün olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.