DOLAR
32,4729
EURO
34,9500
ALTIN
2.436,45
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Facebook, Whatsapp’ı Satın Alıyor

Facebook, Whatsapp’ı Satın Alıyor

Mobil hızlı mesajlaşma servisinde büyümek isteyen Facebook, aylık yaklaşık 450 milyon kullanıcısı olan WhatsApp’ı 19 milyar dolara satın almak için şirket ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, WhatsApp için 4 milyar dolarlık nakit ödeme yapılacağı, geri kalan 12 milyar doların ise hisse senetleri yöntemiyle ödeneceği belirtildi. 3 milyar dolarlık hisse de WhatsApp’ın kurucuları ve çalışanlarına dağıtılacak.

Facebook Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg, ”WhatsApp dünyada 1 milyar insanı birbirine bağlama yolunda, bu kadar önemli bir dönemeci aşan şirketler zaten inanılmaz değerli” diyerek, satın alma işleminin gerçekleşeceğini açıkladı.

Zuckerberg’in uzun dönemdir mobil mesajlaşma uygulamalarını Facebook bünyesine katmak istediği, bunun için geçen yıl Facebook’un Snapchat’a 3 milyar dolar teklif ettiği ancak bunun kabul edilmediği bildirildi.
Satın alma işleminin gerçekleşmesiyle WhatsApp’ın kurucusu ve Üst Yöneticisi Jan Koum, Facebook yönetim kuruluna katılabilecek.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.