DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Facebook toplulukları ön plana çıkarıyor

Facebook toplulukları ön plana çıkarıyor

Facebook’tan yapılan açıklamada insanların arkadaşları ve aileleriyle bağlantı kurmak için kullandığı Facebook’un  zamanla bundan çok daha fazlası haline geldiği belirtilirken, komşuların, iş arkadaşlarının ve dünyanın her yerinden ortak ilgi alanlarına ve deneyimlere sahip insanların bağlantı kurduğu bir yere dönüştüğü ve bu bağlantılar aracılığıyla insanların öğrendiği, keşfettiği ve birbirleriyle daha fazla iletişime geçtiği kaydedildi.

Facebook, grupların yöneticilerinin topluluk oluşturma çalışmalarına teşekkür amaçlı olarak, profil resmi için bir çerçeve oluşturdu ve yöneticisi olduğunuz için sizi tebrik etmek ve teşekkürlerimizi sunmak için bir çerçeve hazırladı.

Facebook insanların gruplarınızı daha kolay bir şekilde bulmasını ve etkileşim kurmasını sağlamak amacıyla uygulamanın görünümünü güncelleyerek grupların daha belirgin şekilde görünmesini sağladı.

Facebook tasarım ekibi gruplar sekmesini, grup içeriklerine özel bir alan sağlayacak şekilde tamamen baştan tasarladı. Bu sekmede siz ve üyeleriniz tüm gruplarınızdaki hareketleri içeren kişiselleştirilmiş bir akış görebilir ve böylece bağlantıda kalıp grup içerikleriyle kolayca etkileşime geçebileceksiniz. İnsanlar ayrıca gelişmiş tavsiyeler sayesinde ilgi alanlarına yönelik yeni grupları daha kolay bir şekilde keşfedebilecek ve bu da sizi ve topluluğunuzu bulmalarını kolaylaştıracak.

Böylelikle grupları bulmak ve gruplarla etkileşimde bulunmak kolaylaşıyor. Facebook, Marketplace, Bugün, Facebook Oyun sekmesi ve Facebook Watch’ta yaptıkları şeylerle alakalı grupları tavsiye etmeye başlayacak. Örneğin, biri Facebook Watch’ta Red Table Talk izliyorsa, bölümleri diğer hayranlarla birlikte izleyebilmesi ve tartışabilmesi için kendisine Red Table Talk Hayran Grubuna katılma seçeneği gösterecek.

 

Facebook ayrıca, farklı grup türleri için benzersiz özellikleri test ettiğini duyurdu;

Örneğin:

  • Yeni sağlık destek grubu pilot programı, bu grubun ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan özellikler sunacak. Bu özelliklerden ilki, bir üyenin bir yöneticiden kendisi adına paylaşımda bulunmasını istemesini, bu şekilde kimliğini gruptaki herkese göstermeden hassas bir gönderi oluşturabilmesini sağlayan bir gizlilik özelliği.
  • Ayrıca oyun gruplarında üyelerin farklı sohbet başlıkları oluşturup ortak ilgi alanlarıyla ilgili konularda bağlantı kurabileceği yeni bir özelliğin pilot uygulaması yapılıyor
  • İş gruplarında, üyelerin açık pozisyonları paylaşabildiği yeni bir gönderi türü yer alacak ve iş arayanların gönderileri filtreleyip Facebook’ta iş başvurusu yapması daha kolay hale gelecek.
  • Alım satım gruplarında ilanlara özel bir bölüm ve diğer konuşmalar için ayrı bir alan olacak.

Facebook önümüzdeki aylarda bu deneyimleri platformunda kullanıma sunmayı hedefliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.