DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Etkinlikleri

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Etkinlikleri

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Türk Dünyası Türk Halk Müziği (THM) Korosu Bilecik’te konser verdi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Ali Haydar Gül yönetimindeki 48 sanatçıdan oluşan Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu, çoğunluğu Bilecik ve Eskişehir yöresine ait türküleri seslendirdi.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, konser sonunda yaptığı konuşmada, Eskişehir’in başarıyla yürüttüğü Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerine yakışan bir program olduğuna inandığını belirterek, şöyle konuştu:

“Bizi biz yapan kültür değerlerimiz içerisinde özel bir yere sahip olan Türk Halk Müziğimizin yurdumuzun dört bir tarafından seçilmiş muhteşem eserleriyle bizleri gönül dünyamızdan tatlı esintilerle gezdirmiş olan koro şefimize, saz ve gönül eri olan koro heyetimize teşekkür ediyorum. Projeyi başarıyla yürüten başta sayın Eskişehir Valimiz Güngör Azim Tuna ve projenin içerisinde, başaralı zincirlerin halkasını oluşturan emek veren herkese teşekkür ediyorum. Göreve başladıktan sonra katıldığım ilk programda en güzel takdire layık olan bu programda bizleri yalnız bırakmayan ilgiyle izleyen, gönülden alkışlayan, bundan sonraki programlar içinde bize cesaret vermiş olan salondaki bütün dinleyicileri saygıyla selamlıyorum.”

Konuşmanın ardından Vali Nayir ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, koro şefi Gül’e Osmanlı armasının bulunduğu tabak ve çiçek hediye etti.

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan koro, seslendirdikleri türkülerle vatandaşların beğenisini kazandı.
Konsere, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Vali Yardımcıları ve daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.