DOLAR
32,5155
EURO
34,7315
ALTIN
2.488,83
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

Sungur Turan Projeleri 2. Bölüm

Sungur Turan Projeleri 2. Bölüm

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Belediye Başkan Adayı Dr.Sungur TURAN projelerini açıklamaya devam etti ve 4 projesinin görsel sunumunu gerçekleştirdi.

Mevcut Seven Pasajı yerine Bilecik Halk ve Esnaf Sarayı

Şu an ki Seven Pasajı yerine yapılacak bu yapı ve meydanı onyx taşı kaplı kolların altında yer alan 2 sergi galerisi, sivil toplum kuruluşlarının merkezleri, Bilecik’imizin küçük esnaf ve üreticilerin toplu halde daha güçlü ve kaliteli alanlarda daha başarılı satış ve hizmet verebilecekleri satış alanlarından ve yeraltı otoparkından oluşacaktır. Bu proje ile ilimizin ekonomik kalkınmasının ve ticari hayatının gelişmesini sağlanacaktır.

Bu yapı ve meydanı; belediye tarafından kurulacak bir şirket ile tekrar canlandırılacak tarım kooperatifçilerinin desteklediği halkın zirai ürünlerinin sergi ve satışını yapabilecekleri ziraat çarşısı; Bilecik ilimizin doğal taş zenginliklerinin ilimiz üreticileri tarafından teşhir ve satışını sağlayacakları mermerciler ve seramikçiler galerisi, sivil toplum kuruluşu merkezleri, küçük esnaf ve üreticiler için düzenlenmiş bir yerli esnaf sarayı ile il ekonomisi desteklenecek ve güçlendirilecektir.

Yapım süresini minimuma indirmek ve galerileri oluşturmak için çelik konstrüksiyondan yapılan bu yapının sol kolunda altta kooperatiflerin, tarım üreticilerinin ve esnafımızın satış yapacağı yüksek tavanlı ziraat çarşısı olacaktır.Üst katlarda ise, et ,balık ,süt ürünleri, vb. kontrollü satış alanları bulunacaktır.Terasda ise restoranlar ile kaliteli hizmet alanları yer alacaktır.

Sağ kolda ise alt katta yine yüksek tavanlı mermerciler ve seramikçiler teşhir satış fuar galerisi yer alacaktır. Üst katlarda ise, diğer küçük esnaf çarşısı dükkanları ve ilgili diğer sivil toplum kuruluşları yer alacaktır. Teras ise açık toplantı alanı ile kafeterya ve dinleme alanları ile kaliteli hizmet alanları yer alacaktır.

Yapı ve meydanı Bilecik ekonomisini geliştirmek, halkımızın gelirini , refahını , üretimi ve ticaretini desteklemek, arttırmak ve özendirmek için belediye ve belediye destekli kurulacak ticari işletmelerin ana merkezi olacaktır.

Küçük tarım üreticisi, mermer atölyecisi ve ev kadınlarımızın bireysel olarak az miktardaki ve belirli kalitelerde ürettiği ürünleri Belediyenin koordinasyonu ve üretim planlaması sayesinde satışa sunabilecekleri satış merkezleri bulunacak.

İşte bu noktada bu yapı ve meydanı; bu faaliyetlerin koordinasyon merkezi, ürünlerin sergi, tanıtım ve eğitim destek alanı olarak yerel halk, üretici, emekçi ve esnafı için bir ticaret merkezine dönüşecek. Küçük esnaf da burada dükkan sahibi yapılarak, müşteri potansiyelinin arttırması hedefleniyor.

Yapı ışık geçiren onyx taş kaplaması sayesinde hava karardıktan sonra meydanın içinde parlayan bir zümrüt gibi şehrimize estetik bir görünüm sağlayacak.

Bilimsel, akılcı, halkçı projelerle bırakın iktidar partisinin belediye başkanı olmayı, mecliste grubu olmamasına rağmen para kaynaklarının bulunup halka en üst seviyede hizmet edilebileceği gerçeğine Bilecik halkı hiç de yabancı değildir. Bilakis Bilecik halkı Eskişehir’de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN’le bunun yapılabildiğini ve Eskişehir’in bir Avrupa şehrine dönüşümünü 15 yılda bir fiil izlemiştir.

Avrupa Birliği son dönem aldığı karar ile üye ve aday ülkelerde kooperatifleşmeyi destekleyerek küçük tarım üreticisi ve sanayi üreticilerinin eğitilmesi, güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması için geri ödemesiz kredi verme kararı almıştır.

Bu ve bunun benzeri bir çok fon kuruluşundan geri ödemesiz kaynak sağlanarak bu tip projeler gerçekleştirilebilir.

Hükümetin; çevreye, halka ait kentsel alan talanı, hiçbir doğa ve canlı öğeye göstermediği saygı ve yaptığı onca saygısızlıklara isyan çerçevesinde; tasarımlarda ağaç, ahşap, doğaltaş anlamında zengin olan ilimizin doğal taşları ve beton kütleler yerine cam kullanılmıştır.

Bilecik halkına yaraşır,

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN’in yarattığı ve çalışmalarımızı sonuna kadar desteklediği belediyecilik anlayışı çerçevesinde; sadece o alana rant sağlayan değil; tüm şehre ve tüm şehir halkına değer katan projeler üretilme amacı güdülmüştür.

TOKİ inşaatları ve belediyenin yaptığını iddia ettiği kimi inşaatlardaki uygulamanın aksine; yapılacak olan tüm projelerimizde, hem malzeme hem işçilik bazında Bilecik’in malzemesi ve işgücü kullanılması şartı ve güvencesi getirilecektir. Gerekli olan noktalarda; işçilerin eğitimi belediye desteğiyle sağlanacaktır.

 

Mevcut kültür sitesi yerine, Bilecik kültür ve sanat evi

Şu an Bilecik kültür sitesi yerine, mevcut taban metrekaresi üzerine yapılacak Bilecik kültür ve sanat evi; Bilecik halkının ve üniversite gençliğinin para kazanabilecek ve kendilerini geliştirecek sanatsal ve teknik eğitimleri edinebilecekleri, sanat ve kültürel gelişim eğitimleri alıp bunları geliştirebilecekleri, açık ve kapalı alanlarında sergileyebilecekleri, performanslarını sunulabilecekleri bir sosyal kamu yapısı olacak.

Bu kültürel merkez bu amaçlar doğrultusunda Bilecik halkını ve Üniversite öğrencilerini beraber; kültür, sanat ve üretim ortak amaçları doğrultusunda birleştirip; üreten bir birlik oluşturması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda şehir merkezinde bulunan bu bölge, parkı da içine alacak şekilde tekrar düzenlenecek.

Ana girişi parkın bulunduğu alt kottan girilen yapının, bu katta idari yönetimi; sanat atölyeleri ile kapalı bir sinema, tiyatro ve müzik performanslarını sağlayacak sahnesi olan bir de cep salonu bulunacak. Ayrıca duraklara çıkan iki merdiven arasında da bir adet de serbest açık hava sahnesi yer alacak.

Tekrar düzenlenecek park kısmında ise açık çay bahçesi ve çevresine yerleştirilecek dinlenme locaları, mini anfi tiyatrolar ve Kurtuluş Savaşı döneminde Kuvay-i Milliye’yi destekleyen Bilecik halkının cezalandırılır gibi tamamı yakılan eski Bilecik şehrimizin o dönemdeki önemli yapılarının maketlerinin oluşturulacağı bir eski Bilecik şehir Minyatürk’ü ile yapılacak ulusal heykel yarışması ile şehrimize kazandırılacak heykeller yer alacak.

Yapı, durakların bulunduğu üst katta ağaçlandırılmış ve branda ile yarı kapatılmış bir meydan ve iki tarafındaki yapı oluşmakta. Sağ taraftaki kısım kültür ve sanat atölyelerini içerirken; sol taraftaki kısım ise sanat ürünlerinin sergilendiği ve el işleri ve ürünlerin kermeslerinin yapıldığı seyir-satış salonu olarak tasarlandı.

Bu projeyle merkezi lokasyondaki bu alan kent hayatına kazandırılarak sosyal hayat desteklenecek, sanat eğitim ve etkinlikleriyle ortak kültürel gelişim sağlanırken; yapılacak üretimlerle halka aynı zamanda ekonomik destek sağlanmış olacak.

 

Bilecik BELDE evleri

Bilecik belde evi ilimizin çeşitli bölgelerine yapılacak ve hemşerilerimize ücretsiz hizmet verecek mahalle evleridir.

Bu merkezdeki belediyenin istihdamındaki öğretmenler ve gönüllü eğitmen ve zanaatkârların vereceği tüm eğitimlerle; alan kullanımıyla ilgi tüm hizmetler ücretsiz olacaktır.

Bu merkezde; kadınlarımızın sosyal yaşamına açık kadınlar lokali çocukların anneleri gözetiminde vakit geçirmelerini sağlayacak çocuk parkı, çocuklarını okul öncesi eğitim uzmanları kontrolünde güvenle emanet edebilecekleri kreş, belediyenin istihdam edeceği öğretmenler kontrolünde internet bağlantılı bilgisayarlarında yer aldığı mini kütüphane, ücretsiz etüt sınıfları ve kafeterya ile kadınlarımızın aile ekonomisine katkı sağlaması ve üretime katılmalarını sağlayacak el sanat atölyesi bulunacak.

Bu merkezde mahalle kadınlarımız tarafından üretilen el işi ürünleri Belediye desteği ile Kültür sitesinde yerine yapılacak Kültür ve Sanat Evi sergi salonunda, yöresel gıda ürünleri Seven pasajı yerine yapılacak Bilecik Esnaf Sarayında satışa sunulacaktır. Ev kadınlarımızın bu sayede ev ekonomisine katkıda bulunması sağlanacaktır.

 

Bilecik Belediye Hizmet Binası

Mevcutta hizmet veren Bilecik Belediye Sarayı’na ev sahipliği yapan tarihi yapımızı kaliteli hizmet için kullanıma yetersiz kalması ve tarihi yapımızı zorlaması sebebiyle yapılacak yeni belediye binası ile halkımıza rahat ve kaliteli belediye hizmetleri verilmesi sağlanacak.

Zemin katında yer alacak karşılama ve tahakkuk tahsilat birimlerinin modern konfor standartlarında Bilecik insanına yaraşır hizmet verilmesi sağlanacak.

Üst katlarda teknolojik donanımlı ve insan odaklı hizmet verecek olan imar, fen işleri, yazı işleri, mali işler, zabıta, cenaze işleri gibi ana belediye hizmetlerinin en iyi şekilde verilmesi sağlanacak.

Yapının çevresinde gerekli ağaçlandırma ve peyzaj düzenlemesiyle, otopark ve meydan yer alacak.

Mevcut tarihi yapıda ise Belediye Başkanlık makamı, belediye meclis toplantı salonu, Kültür işleri, basın yayın koordinasyon ile Bilecik’in ekonomik ve kültürel gelişimi için yapacağımız projelerin halkımızla beraber koordinasyonunun sağlanacağı özel hizmet birimleri yer alacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.