Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Elektroflokülasyon Atık Arıtma Suyu Protokolü İmzalandı

Bilecik’te 3 Mahallede Yapılacak Olan Elektroflokülasyon Tesisleri İçin İmzalar Atıldı

Bilecik Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi, Bahçelievler ve Hürriyet Mahallelerinde gerçekleştirilecek olan Elektroflokülasyon Atık Arıtma Tesisleri için hazırlanan protokol imzalandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Yüklenici Firma temsilcileri arasında hazırlanan ve 3 mahallede büyük bir ihtiyacın giderileceği tesisler için imzalar atıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, protokol töreni hakkında yaptığı kısa değerlendirmede; Bilecik Belediyesi tarafından 3 mahalle için çok önemli bir çalışmayı başlattıklarını belirterek; ‘’Yeşil bir Bilecik olma ve kaynaklarımızı en etkin ve verimli bir şekilde kullanma noktasında çalışmaya devam ediyoruz. Şehrimizdeki biyolojik arıtmayı kurduk. Özellikle Bahçelievler ve Hürriyet Mahallelerimizdeki ve Ertuğrulgazi Mahallemizin arıtması noktasındaki sorunları gidermek için yap işlet devret modeliyle yeni son teknolojik bir sistemle, Elektroflokülasyon yöntemiyle Atık Su Arıtma Tesisi çalışmasını başlatıyoruz. Bu konuda yapmış olduğumuz ihale ile ilgili yüklenici firma ile sözleşmemizi imzaladık. İnşallah Bahçelievler ve Hürriyet Mahallerimizin arıtma işlemleri Ekim ayı geldiğinde Hamsu Deresi arıtılmış olarak temiz bir şekilde akacak. Yıl sonu itibari ile de Ertuğrulgazi Mahallesine yaptıracağımız Atık Su Arıtma Tesisi ile İstasyon Mahallesi sakinlerine söz verdiğimiz gibi Dalak deresinden temiz suyu akıtarak, şehrimizdeki kaliteli yaşamı en üst seviyeye çıkaracağız. İmzalamış olduğumuz sözleşmenin şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.