DOLAR
32,5594
EURO
34,8815
ALTIN
2.429,92
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Ekonomik Tedbir Paketi TBMM Genel Kurulunda Kabul Edildi

Ekonomik Tedbir Paketi TBMM Genel Kurulunda Kabul Edildi. Ekonomik Tedbir Paketi Neleri Kapsıyor? Koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli ekonomik tedbirler TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Aylık 1.177 TL gelir desteği sağlanacak

İşveren, 3 aylık süre boyunca, iyi niyet kurallarına uymayan haller dışında, işçi çıkartamayacak, dilerse işçiyi ücretsiz izne gönderebilecek ve izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler ile 15 Mart sonrasında iş sözleşmesi feshedilen işçilere, ücretsiz izinde bulundukları veya işsiz kaldıkları süre kadar aylık 1.177 TL gelir desteği sağlanacak. Cumhurbaşkanı uygun gördüğü takdirde fesih kararını 6 aya kadar uzatabilecek.

Haksız fiyat değerlendirme kurulu oluşturulacak

Ayrıca fahiş fiyat artışı ve stokçuluğun önlenmesi için, haksız fiyat değerlendirme kurulu oluşturulacak. Kurul temel gıda, sağlık ve temizlik ürünlerinde makul olmayan fiyat artışlarını denetleyecek. Üretici, perakendeci ve  tedarikçilere para cezası uygulanabilecek.

Geçici olarak kapatılan işletmelere yönelik, yıllık ilan reklam vergileri ile çevre ve temizlik vergilerinin çalışmadıkları dönem boyunca alınmayacak.

Milli Parklara, belediyelere ve hazineye ait taşınmazlara ilişkin borçlar ile öğrenim kredi borçları ve belediyelerin SGK prim ödemeleri 3 ay süre ile alınmayacak, faizsiz olarak ertelenecek.

Yaşlı ve engelli yardımları ise 3 ay süre ile gelir testine tabi tutulmadan devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.