Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Dünyaya Hizmet Vereceğiz

Dünyaya Hizmet Vereceğiz

Bab-ı Ali toplantılarına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu şehir hastanelerinde ilk etabın 2017 yılı başlarında tamamlanarak hizmete başlayacağını söyledi.

120’ncisi düzenlenen Bab-ı Ali toplantılarının gündem maddesi Türkiye’nin sağlık reformu, şehir hastanelerinin sağlayacağı dönüşüm vizyonu ve sağlık ekonomisinde yarınki Türkiye oldu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı toplantı Pera Palace Otel’de gerçekleşti.

Sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren Bakan Müezzinoğlu ilk olarak Türkiye’de çalışmakta olan doktorların dünya standartlarında olduğunu ifade etti. Müezzinoğlu konuşmasında, “Dünya ile yarışabilecek standartlarda hekimlerimiz var ve her türlü bilimsel gelişmeyi takip edebilen, uygulayabilen ve onlara imkan sağladığımızda bu örnekleri insanına sunabilen yetişmiş, tecrübeli, birikimli hekim arkadaşlarımız var” ifadelerini kullandı.

Şehir hastanelerinin Türkiye için önemine dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, bu hastanelerinin dünyaya sağlık hizmete verecek bir vizyonu olacağını kaydetti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Kamu hastaneleri ile ülkenin sağlık dinamikleri standardını dünyanın sağlık standardına getirirken, şehir hastaneleri ile de standardımızı da dünya ile yarışabilen ve dünyaya sağlık hizmeti sunabilen bir vizyonu koymamız lazım. 2014, 2015, 2016 yılı sonu itibarıyla veya 2017 yılı başı itibarıyla büyük oranda ilk periyottaki hastanelerimiz Türkiye ve Türk milletinin hizmetine girmiş olacak. Bu bizim hem ekonomik dinamiklerimizi sarsmadan hem ülkenin sağlıktaki özgüvenini artırarak hem de yatırımcı ve girişimcimizin farklı alanlarda yine sağlığı ilgilendiren yeni atılıma, girişime zemin hazırlayacak bir prodüksiyon.” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, sağlık alanında yapılan yatırımlarla sağlık turizminde de artış beklediklerini ifade etti. 2018 yılında hem kamu imkanlarıyla yaptığımız yaklaşık 40 bin yeni yatak kapasitesi, şehir hastaneleri ile kazanacağımız 50 bin yatak kapasitesi devreye girdiğinde 2023 yılında sağlık turizminden hedeflediğimiz gelir yaklaşık 25 milyar dolar.”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu son olarak 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık alanında hizmet verenlerin bayramının kutladı. Türk hekimlerinin saygınlığının ve onurunun dünya standartlarındaki hedefine en kısa zamanda ulaşmasını temenni etti.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.