DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE, ÇEVRECİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Bilecik Belediyesi tarafından başlatılan, ”Okullar atık yağları topluyor doğayı koruyor” projesi kapsamında dereceye giren okullara, ödül ve teşekkür plaketleri Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekili Nihat Can ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Gölpark’ta düzenlenen etkinliğe, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, daire müdürleri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, burada yaptığı konuşmada, çevrenin kişilerin, toplumların ve dünyanın sahip olduğu ortak zenginlik ve değer olduğunu belirterek, bu zenginlikte ve ortak kıymette olacak bozulmanın, insanlığı ve dünyayı birlikte etkileyecek bir problem oluşturacağını kaydetti.

Bu konudaki görevlerin ve alınacak tedbirlerin, kişilerin, toplumların ve dünyanın ortak sorumluluğunda olan hususlar olduğunu ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Farkındalık oluşturmak amacıyla 5 Haziran “Dünya Çevre Günü” olarak belirlenmiştir. Yapılacak çalışmalarla, çevrenin öneminin bütün dünyaya ve insanlığa anlatılması istenmiştir. Şurası bir gerçek ki, tabiat ve doğa yaratılıştan itibaren kendini temiz tutacak şekilde düzenlenmiştir. Eğer çevrede bir bozulma varsa mutlaka insan unsurunun tesiriyle oluyor. Kendi müdahalemizle çevreyi kirletiyoruz. En güzel koruma da müdahaleyi en aza indirmekle olacaktır. Çevremizde gördüğümüz güzellik, bizlerin bugün yaşadığımız gibi gelecekteki çocuklarımıza da emanet edebileceğimiz, aktarabileceğimiz bir güzelliktir. Gençlerden isteğimiz, bu değerlerin farkında olarak, bu değerleri koruyucu bilince sahip olarak bugünleri yaşamaları ve gelecekte bizlerin yerini aldıklarında da aynı duyarlılığı, aynı sorumluluğu onların da yerine getirmesidir.”

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat da insanoğlunun temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi, yaşayabilmesi ve hem kendini hem çevresini geliştirilebilmesi için faaliyetlerde bulunması zorunlu olduğunu vurgulayarak, bunu yaparken de doğaya zarar vermesi kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Edebali İlköğretim Okulu izci grubunun Ulusal Çevre Andı’nı okuması ve Bilecik TOKİ İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından “Okullar atık yağları topluyor doğayı koruyor” projesi kapsamında “Okullar atık yağ toplama” yarışmasında dereceye giren okullara belgeleri Vali Nayir, Başkan Vekili Can ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Tören, “Geri dönüşümün çevreye katkısı” konulu düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisiklet verilmesi, öğrenci gruplarının çeşitli yarışmalar düzenlemesiyle sona erdi.

DSC_8461 DSC_8447 DSC_8457

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.