DOLAR
32,5241
EURO
34,7579
ALTIN
2.493,07
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

BOZÜYÜK TE DOLU VE YAĞMUR YAĞDI, HAYAT DURDU

Bozüyük’te yoğun yağan dolu yol kenarlarında birikerek kar görüntüsü oluşturdu. İlçede iki gündür toplamda metrekareye 29,8 kg yağış düşerken ilçenin sağlam alt yapısı ve Belediye ekiplerinin yerinde ve zamanında müdahaleleri ile yağış sırasında ve sonrasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Bozüyük’te gece yarısı yağan ve bu gün de yaklaşık 45 dakika devam eden zaman zaman yoğunlaşan dolu ve sağanak yağış sırasında metrekareye 13,4 kg yağış düşerken yoğun yağış Belediye Ekiplerini de harekete geçirdi.  Yağmurun başlaması ile birlikte gerekli önlemleri alan ve çalışmalara başlayan Bozüyük Belediyesi Su ve Kanalizasyon, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarıyla vatandaşların mağdur olmalarına engel oldu. Özellikle yoğun yağan dolu yol kenarlarında birikerek kar görünümü oluştururken, ağışın kesilmesiyle birlikte temizlik çalışmalarına başlandı. Bazı bölgelerde yağmur suları ile gelen mil, kum ve pisliklerin tıkadığı rögar kapaklarına müdahale edilerek biriken yağmur sularının çok kısa süre içerisinde yağmur suyu hattına alınarak suların hızla çekilmesi sağlandı. Yağış sonrası yollarda biriken kum, çakıl ve çamurlar da aciliyetle temizlenerek trafik rahatlatıldı.

Bozüyük’te dün akşam saatlerinde de yaklaşık 15 dakika aralıksız süren yoğun dolu ve sağanak yağışla birlikte gün boyu devam eden yağışlarda metrekareye 16,4 kg yağış düşerken Belediye Ekiplerinin çalışmaları ile sular kısa sürede çekilmiş ve hayat normale dönmüştü.

Bozüyük’te son dönemde yapılan alt yapı çalışmaları ile ilçe yoğun yağış dönemlerini sorunsuz atlatırken geçtiğimiz yıl mezarlık karşısında 335. Sokak, Yeni Mahalle’de Abdullah Sokak ve Yüksek okul civarında yapılan alt yapı çalışmaları ile daha önce az bir yağışta bile su baskını yaşanan evlerde herhangi bir baskın olayı meydana gelmedi. Ayrıca son günlerde yapılan istasyon önündeki kanalın da temizlenmiş olması muhtemel rögar tıkanıklarının önüne geçerek bu yoğun yağışların sorunsuz atlatılmasını sağladı.

Yağış Sonrası 8 Yağış Sonrası 9 Yağış Sonrası 10 Yağış Sonrası 1 Yağış Sonrası 2 Yağış Sonrası 3 Yağış Sonrası 4 Yağış Sonrası 5 Yağış Sonrası 6 Yağış Sonrası 7

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.