DOLAR
32,4494
EURO
35,0400
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

DOWN SENDROMLU VE OTİZMLİ GENÇLERİN İSTİHDAMINA YÖNELİK PROJE

DOWN SENDROMLU VE OTİZMLİ GENÇLERİN İSTİHDAM EDİLMESİNE YÖNELİK PROJE

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Bozüyük Belediyesi tarafından Sentetik saha ve Basketbol sahası çalışmaları tamamlanan Şehit Zafer İpek Özel Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Okul Müdürü Muhammet Salih YILDIRIM tarafından karşılanan Belediye Başkanı Fatih BAKICI, okul bahçesinde tamamlanan mini sentetik saha ve basketbol sahasını incelemesinin ardından okulda eğitim gören öğrencileri ziyaret etti. El sanatları, müzik ve kişisel becerilerin geliştirilmesine yönelik eğitim veren okulda sınıfları tek tek dolaşan Belediye Başkanı Fatih BAKICI,Özel Eğitim Merkezi öğretmenlerinden dersler ve verilen eğitimler hakkında bilgi aldı. Aldıkları eğitimler ile zihinsel gelişimleri ve el becerilerinin gelişmesi hedeflenen öğrencilerin eğitimler sırasındaki mutluluğu gözlerden kaçmadı. Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Milli Eğitim Müdürü ÇELİK ve Okul Müdürü Muhammet Salih YILDIRIM ile birlikte öğretmenler ile görüştü. Belediye Başkanı Fatih BAKICI, yapılan sentetik saha çalışmalarının yanı sıra okul içerisinde engelli çocuklar için oluşturulacak oyun alanının da en kısa sürede hayata geçirileceğini belirterek bu ve bunun gibi tüm ihtiyaçlarda okulun ve eğitimcilerin yanlarında olduklarını belirtti. Başkan BAKICI, Bozüyük’te bir ilke daha imza atacaklarını belirterek, Down Sendromlu ve Otizmli gençlerin çalışabileceği bir kafeterya projesinin hayata geçirileceğini anlattı. Başkan BAKICI; “ Down sendromlu ve Otizmli çocuklarımız gerekli özel eğitimleri almalarının ardından sosyal hayatın içinde son derece rahat bir şekilde yer alabiliyorlar. Bu doğrultuda gerçekleştireceğimiz proje kapsamında ilk olarak Bozüyük Metristepe Kültür Merkezi altında açılacak olan kafeteryada, sonrasında Cemalettin Köklü ve diğer belediye iştiraklerinde  servis görevlisi olarak çalışacak, bu proje ile bu gençlerimizin sosyalleşmesi ve  hatta hayatlarını idame ettirebilecekleri ücretler kazanmaları sağlanacak. Bu proje kapsamında sizler ile toplantılarımız istişarelerimiz devam edecek. Bu örneğin ilçemizde hayata geçmesi bir ihtiyaca katkı sağlamakla birlikte bu gençlerimizin kendilerine güvenleri içinde son derece önemli ve yaralı olacaktır” dedi.

Özellikle eğitmenler tarafından bu projenin düşünülmesi ve bu çalışmanın ilçeye kazandırılmasının önemi vurgulanırken, eğitmenler böylesine yararlı ve sosyal bir proje için Başkan BAKICI’ya teşekkür ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.