DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Dokunmatik Ekranlar Casusa Dönüşebilir

Dokunmatik Ekranlar Casusa Dönüşebilir

Bir güvenlik araştırmacısı, kötü niyetli kişilerin dokunmatik ekranlı mobil cihazlarda neler yapabileceğini göstermek için örnek bir trojan geliştirdi.

Söz konusu kötü amaçlı yazılımla, dokunmatik ekranlı cihazlarda, kullanıcının dokunduğu her noktayı, yazdıklarını, telefon görüşmelerini, mesajlarını, GPS verilerini kayıt altına almayı başaran araştırmacı böylece cebimizdeki akıllı telefonların dikkatli korunmadığında hayatımızı gözetleyen bir casusa dönüşebileceğini kanıtlamış oldu.

Trustwave’de çalışan Neal Hindocha, benzer kötü amaçlı yazılımların kolayca Android ve Jailbreak’lı iOS sistemlerine yüklenebileceğini hatırlatırken kullanıcıların bu şekilde banka hesaplarından, e-posta veya sosyal medya hesaplarına kadar pek çok şifre ve kullanıcı isimlerini hackerlara kaptırabilecekleri konusunda da uyarı yaptı.

KULLLANICILARIN ŞİFRELERİNİ ÇALMAKLA KALMIYOR

Hindocha’nın geliştirdiği örnek yazılım, sadece kullanıcıların şifrelerini çalmakla kalmıyor, kullanıcılara fark ettirmeden kamerayı ve mikrofonu açabiliyor, ekranın anlık görüntüsünü alabiliyor ve kullanıcının lokasyonuna dair verileri hackera gönderebiliyor.

Özellikle Android markette, klavye uygulaması olarak yayınlanmış pek çok uygulamanın aslında bir “keylogger” olduğunun altını çizen Hindocha mobil kullanıcılara mutlaka bir antivirüs kullanmalarını da tavsiye etti.

Ancak tehlikenin boyutları sadece kişisel kullanımla sınırlı değil. Giderek yaygınlaşan dokunmatik ekranlı terminaller de bu saldırılara açık durumda ve bu terminalleri kullanan kurumların gerekli güvenlik önlemlerini almamaları halinde müşterilerin kişisel veya finansal bilgilerini hackerlara kaptırmaları da çok kolay hale geliyor.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.