DOLAR
32,3707
EURO
34,5517
ALTIN
2.376,25
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C

Depremden Etkilenen Vatandaşlar Bilecik’te Konuk Edilecek

Depremden Etkilenen Vatandaşlar Bilecik’te Konuk Edilecek

10 ili etkileyen Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından depremzede vatandaşlar barınma ihtiyaçları için Bilecik ve ilçelerinde konuk edilecek.

10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, 18 bin 991 can kaybının yaşandığı ve yaralı sayısının 75 bin 523 yükseldiği öğrenilirken, depremzede vatandaşlarımız Bilecik’e gelmeye başladı.

Deprem Etkilenen Vatandaşlar Bilecik’te 

Konuya ilişkin olarak Bilecik Valiliğinden bir basın açıklaması yapıldı:

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş, Pazarcık ve Elbistan Merkezli meydana gelen depremler sonrasında depremden etkilenen ve Bilecik’e gelen depremzede vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları için Bilecik Valiliği Açık Kapı Müdürlüğü Barınma Destek Birimine başvuruda bulunabilirler.

Barınma Destek Birimi İletişim: 0228 212 27 53 – 0532 468 22 95

Ayrıca hali hazırda barınma ihtiyacı için kullanılabilecek evlerini afetzedelerin kullanımına tahsis etmek isteyen hayırsever vatandaşlarımız da Bilecik Valiliği Açık Kapı Müdürlüğüne başvuruda bulunabilir.

Ev tahsis etmek isteyenler için iletişim: 0545 854 84 95

Barınma ihtiyacını Bilecik’te karşılayacak depremden etkilenen vatandaşları getiren ilk otobüs eski otogarda Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Şubaşı tarafından karşılandı.

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, deprem bölgesi Hatay ve ilçelerinden Bilecik’teki yakınlarında misafir edilmek üzere  Bilecik’e gelen depremzedeleri Başkan Yardımcıları Hüseyin Yıldız, Ahmet Gürses ve Melih Tüfekçioğlu ile birlikte eski otobüs terminalinde karşıladı ve geçmiş olsun dileklerini iletti

Bilecik Belediyesi ve Bileciklilerin depremzedelere kucak açtığını hatırlatan Başkan V. Subaşı, ‘’Öncelikle depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  Belediye Başkanlığımızın sağlamış olduğu ulaşım imkanıyla misafirlerimizi sağlıklı bir şekilde ilimize getirdiğimiz için çok mutluyuz. Umuyorum ki bir daha böyle bir afetle karşılaşmayız. Bilecikliler, depremin olduğu ilk günden bu yana Bilecik Belediyesi ve diğer kurumların düzenlediği yardım kampanyalarıyla depremzedelerin yanında yer almaya çalıştı. Sizleri ilimizde ağırladığımız için çok mutluyuz. İnşallah bu zor günleri hep birlikte aşarız. Bilecik’te kaldığınız sürece bizler de elimizdeki imkanları sizler için seferber etmeye hazırız.’’ ifadelerini kullandı.

Depremzedeler de Başkan V. Subaşı’ya konukseverliği ve sağladığı desteklerden dolayı teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.